De adoptie van cryptocurrencies neemt toe: Welk land is de leider?

Het meest recente rapport van Chainalysis over de wereldwijde adoptie van cryptocurrency laat een interessante verschuiving zien in het digitale financiële landschap. De Global Crypto Adoption Index van 2024 onthult niet alleen welke landen vooroplopen in crypto-gebruik, maar geeft ook inzicht in de onderliggende trends die deze adoptie stimuleren.

Banner Default 6 (Favoriete crypto's)

India aan kop in crypto-adoptie

Verrassend genoeg voert India de lijst aan als het land met de hoogste crypto-adoptie ter wereld. Dit wordt gevolgd door Nigeria en Indonesië, wat aantoont dat grote opkomende economieën een belangrijke rol spelen in de groei van de cryptomarkt. De Verenigde Staten, als vertegenwoordiger van de ontwikkelde economieën, staat op de vierde plaats.

Regionale verschillen

De regio Centraal & Zuid-Azië en Oceanië (CSAO) domineert de top 20, met zeven landen in deze lijst. Dit laat zien dat deze regio bijzonder ontvankelijk is voor crypto innovaties. Sub-Sahara Afrika en Latijns-Amerika zijn trouwens ook goed vertegenwoordigd, wat ook weer laat zien dat er daar een groeiende interesse is in crypto.

Bron: https://www.chainalysis.com/blog/2024-global-crypto-adoption-index/

Veranderingen in methodologie

Chainalysis heeft dit jaar enkele belangrijke wijzigingen in hun methodologie doorgevoerd. Ze hebben hun manier van meten van DeFi-activiteit verfijnd en de P2P-uitwisselingsindex uitgesloten vanwege afnemende activiteit op deze platforms. Deze aanpassingen zorgen voor een nauwkeuriger beeld van de werkelijke crypto-adoptie.

Groei in alle inkomensgroepen

Een opvallende trend is dat de activiteit ook is toegenomen in landen van alle inkomensklassen. Hoewel er een lichte terugval was in hoge-inkomenslanden zoals we zagen in begin 2024, zien we nu juist een groei in zowel ontwikkelde als ontwikkelende economieën.

De goedkeuring en de lancering van de Bitcoin ETF in de Verenigde Staten heeft geleid tot een toename van Bitcoin gerelateerde activiteiten in alle regio’s, met name in landen met hogere inkomens. Tegelijkertijd zien we een groei in het gebruik van stablecoins in landen met lagere inkomens, vooral voor praktische, alledaagse toepassingen.

Groei in DeFi

Een andere interessante ontwikkeling is de significante toename van DeFi-activiteit in Sub-Sahara Afrika, Latijns-Amerika en Oost-Europa. Dit heeft waarschijnlijk geleid tot een stijging in het gebruik van altcoins in deze regio’s.

Conclusie

Het Chainalysis-rapport van 2024 laat zien dat de wereldwijde adoptie van cryptocurrency blijft groeien en evolueren. Terwijl traditionele financiële centra een belangrijke rol blijven spelen, zien we dat opkomende economieën steeds meer het voortouw nemen in crypto-innovatie en -adoptie.

De groei in verschillende inkomensgroepen en regio’s laat zien dat digital assets steeds meer mainstream wordt en diverse gebruikstoepassingen vindt. Van Bitcoin als investeringsinstrument in ontwikkelde economieën tot stablecoins voor dagelijkse transacties in ontwikkelingslanden, crypto lijkt zich aan te passen aan lokale behoeften en omstandigheden.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin traders now agree $65K is ‘key’ BTC price resistance to beat

BTC price predictions see some consolidation before Bitcoin bulls tackle major resistance hurdles.

DOGS and PEPE fall short on utility, could struggle to compete with Rexas Finance (RXS) in long run

While tokens like DOGS and PEPE Coin have garnered attention for their community-driven appeal, their lack of practical utility may present challenges in the long...

Ethereum Foundation verkoopt enorme hoeveelheden Ether en toch stijgt de koers

De Ethereum Foundation heeft de crypto-community verrast door een flinke hoeveelheid ETH te verkopen, juist op het moment dat de koers van Ethereum een sterke...

Analist: dit kunnen we van Ethereum en andere altcoins verwachten

De populaire analist Michaël van de Poppe claimt op Twitter dat de renteverlaging van 0,50% van de Amerikaanse centrale bank bullish is voor crypto. Onder...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo