Als jij een Solana developer bent dan zou jij wel eens kans kunnen maken op $1 miljoen, dit is hoe

Solana-ontwikkelaars hebben reden tot juichen na een aankondiging van het grote cryptobedrijf Jump Crypto. Jump introduceert namelijk een indrukwekkend bug bounty-programma ter waarde van $1 miljoen voor Solana-ontwikkelaars die bugs kunnen vinden en kwetsbaarheden kunnen patchen in hun aanstaande Firedancer validator-client. Dit programma, dat op woensdag 10 juli van start gaat, is het eerste in zijn soort voor Firedancer en heeft als doel de beveiliging van de Solana-blockchain te versterken.

Banner Solana 2 (telephone)

Beloning voor bug hunters

Het bug bounty-programma, dat zes weken zal lopen tot 21 augustus 2024, biedt ontwikkelaars en beveiligingsonderzoekers de kans om kritieke bugs in Firedancer te identificeren en te rapporteren. De totale beloningspool van $1 miljoen zal worden verdeeld onder degenen die de meest significante kwetsbaarheden in de vorige v0.1-versie ontdekken. De maximale uitbetaling voor een enkele bounty is echter ook vastgesteld op $1 miljoen, uit te betalen in USD Coin (USDC).

Firedancer: gebouwd voor beveiliging en snelheid

Firedancer, ook wel bekend als “Frankendancer” voor de v0.1-versie, is een nieuwe onafhankelijke validator-client die naar verwachting niet alleen de beveiliging zal verbeteren, maar ook de algehele prestaties van het Solana-netwerk zal verhogen. Een veilige validator-client speelt een cruciale rol bij het behouden van de integriteit en betrouwbaarheid van elk blockchain-netwerk, aangezien bugs of kwetsbaarheden kunnen leiden tot verstoringen, diefstal van geld of andere vormen van beveiligingsinbreuken.

Prestatieverbetering voor Solana

Naast de beveiligingsvoordelen zou Firedancer ook van pas komen bij het verwerken van transacties en het bouwen van blokken in Solana’s netwerk ter waarde van $60 miljard. Ontwikkeld met behulp van C/C++-softwaretalen, is Firedancer afgestemd op hoge prestaties, een kwaliteit die bijzonder relevant is voor de expertise van Jump Crypto op het gebied van high-frequency trading. Deze hoge prestaties kunnen een oplossing bieden voor het probleem van netwerkcongestie waar Solana al lang mee kampt.

All Dutch and English crypto news!

BTC short-term holders ‘likely taking on more risk’ as realized cap drops by $6B

Bitcoin short-term holders are “likely taking on more risk” amid long-term holders “likely taking profits,” according to a crypto analyst.

Tether teases USDT documentary on 10th anniversary

Tether CEO Paolo Ardoino said in an X post that the company will continue to bring financial inclusion to people who are “left behind.”

Bitcoin realized price rejections hint BTC price ‘weakening’ — Analyst

Bitcoin hodlers' realized cap sees a snap drop while speculators get more confident in market trajectory.

UAE exempts crypto transfers, conversion from value-added tax

The UAE has exempted cryptocurrency transfers and conversions from value-added tax, positioning itself as a more crypto-friendly jurisdiction for digital asset transactions.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo