Slecht begin van week, Bitcoin maakt duik van 4%, grootste verliezers zijn Pepe, Arbitrum en Maker

De week kon niet slechter beginnen voor de cryptomarkt. Bitcoin is zelfs weer gedaald, dit keer met 3,7% en de rest van de markt wordt meegesleept. De slechtst presterende coins in BLOX zijn vandaag Maker, Pepe en Arbitrum.

Banner Default 4 (Last van FOMO?)

Bitcoin daalt en de rest volgt

Bitcoin is gedaald met 3,7% en is nu 51.249,60 euro waard. Dat is zelfs 13,75% lager dan een week geleden. Op dit moment zijn er 19.719.450 BTC in omloop met een marktwaarde van 1,04 biljoen euro. Daarmee blijft Bitcoin wel de grootste crypto, met afstand.

Maar ook de altcoins schrijven rode cijfers, Maker heeft nog het meeste moeten inleveren.

Maker is een decentraal platform op Ethereum dat de Dai-stablecoin genereert, gekoppeld aan de dollar voor stabiliteit in de cryptowereld. Gebruikers storten crypto als onderpand in een Maker Vault om Dai te genereren. MKR-tokenhouders stemmen over wijzigingen in het protocol. De koers van Maker is in 24 uur gedaald met 9% en de waarde is nu 1934 euro.

Pepe laat ons in de steek

Arbitrum is een ‘layer 2’-oplossing voor het Ethereum-netwerk, die transacties goedkoper en sneller maakt. Het gebruikt ‘optimistic rollups’ en is compatibel met Ethereum-dApps.

De veiligheid is hoog door de koppeling aan Ethereum en het is een gedecentraliseerd netwerk. De native token is ARB. De waarde is nu 0,59 euro na een daling van 7,08%.

Pepe Coin is een mememunt die in mei 2023 is gelanceerd en gebaseerd is op de bekende Pepe the Frog meme. De munt onderscheidt zich door zijn focus op memecultuur, verbeteringen ten opzichte van eerdere mememunten en de ambitie om een ecosysteem voor mememunten te worden op xDai.

Pepe Coin heeft een beperkte voorraad en een deflatiemechanisme om de waarde te verhogen. Dat deflatiemechanisme laat ze even in de steek, want Pepe is weer gedaald, vandaag zelfs met 8%.

All Dutch and English crypto news!

LEGO removes crypto scam from homepage after being hacked: Report

The "LEGO Coin" token appeared on the toy manufacturer's homepage for roughly 75 minutes before being taken down, onlookers said.

Will Satoshi be revealed? Banks to join SWIFT digital asset trials and more: Hodler’s Digest, Sept. 29 – Oct. 4

HBO’s Money Electric: The Bitcoin Mystery, Banks to join SWIFT digital asset trials in 2025: Hodlers Digest

Vitalik Buterin donates 100 ETH to Roman Storm defense fund

The United States Office of Foreign Assets Control sanctioned the Tornado Cash mixer in 2022 — accusing it of facilitating money laundering.

Coinbase urges court to reconsider appeal, cites SEC vs Ripple

The Securities and Exchange Commission (SEC) sued Coinbase in June 2023 and accused the company of selling unregistered securities.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo