Bitcoin stijgt bijna 4% vandaag, juli is historisch een goede maand om te herstellen

Bitcoin is de maand juli goed begonnen. Op dit moment noteert de koers van Bitcoin 58.806,43 euro, een stijging van 3,76%. Dit herstel komt als een welkome verrassing na een daling van 6,96% in de maand juni. Kunnen we nu een verdere herstel verwachten?

Banner Bitcoin 1

Historisch gezien is de periode van mei tot en met november een zwakkere tijd voor de cryptomarkt. Hoewel veel analisten en beleggers dit als een te simpele analyse zien, laten de cijfers een interessant patroon zien.

Juli overwegend positief voor Bitcoin

Als we naar de cijfers van de afgelopen jaren kijken, zien we dat wanneer juni eindigt met een dalende trend, de maand juli vaak een sterk herstel laat zien. Gemiddeld stijgt Bitcoin in juli met 7,42%. Dit patroon herhaalde zich meerdere keren in het verleden.

Bitcoin heeft in zeven van de afgelopen elf jaren in juli minimaal 8% winst geboekt. De andere vier jaren waren minder succesvol en eindigden in het rood. Een opvallend voorbeeld is juli 2020, toen de koers met maar liefst 24,03% steeg.

All Dutch and English crypto news!

Mt. Gox lost oude belofte in en start na 10 jaar eindelijk met Bitcoin en Bitcoin Cash terugbetalingen

Na een lange wachttijd van bijna tien jaar is Mt. Gox eindelijk begonnen met het terugbetalen van gedupeerde klanten. De ooit zo machtige crypto-beurs, die...

Watch these Bitcoin price levels next as $52K supertrend risks failure

Bitcoin is challenging multi-month lows, and now risks violating support, which has sustained the entire BTC price bull run.

Crypto exchanges subject to EU Travel Rule in 6 months

New EU regulations mandate crypto exchanges to comply with Travel Rule Guidelines, enhancing AML/CFT measures starting Dec. 30.

Ether ETFs will only be a ‘sidekick’ to Bitcoin ETFs: Bloomberg analyst

Inflows from the Ether ETF launch may disappoint compared to the record-breaking inflows generated by the launch of the U.S. spot Bitcoin ETFs

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo