Bitcoin zakt onder de 33k, gaan we dit weekend weer zakken naar de 30k toe?

02-07-2021 Hartje zomer maar zoals het er buiten uitziet zo is het momenteel ook gesteld in crypto land. Louter rood wat de klok slaat op dit moment. De koers van Bitcoin kwam gisteren al even onder de 33k terecht, maakte een bounce naar boven toe maar momenteel bevinden we ons wederom rondom de 33k. We kunnen dus wel stellen dat de “bears” op dit moment de overhand hebben en met het weekend in aantocht zouden we zomaar weer terug kunnen vallen naar de 30-31k als Bitcoin daadwerkelijk de support verliest op 33k.

Ook de altcoins laten eigenlijk alleen maar rode cijfers zien met Theta en Internet Computer als uitschieters. Beide altcoins leveren momenteel 10 procent in ten opzichte van gisteren. Internet Computer had de afgelopen week juist een mooie stijging doorgemaakt en het lijkt nu wat af te koelen. Voor Theta geldt dat 2 dagen geleden Mainnet 3.0 is uitgerold en we hier wellicht te maken hebben met het “sell the news” principe. Vaak stijgen koersen juist in aanloop naar een belangrijk event en wanneer deze heeft plaatsgevonden dan daalt deze meestal de dagen erna. Echter kunnen we niet spreken van een stijging van Theta vooraf, het bewoog met de niet al te sterk ogende markt mee.

Hopelijk krijgen we een keer een ander weekend beeld te zien met groene cijfers in plaats van rode, iets wat de laatste maanden eigenlijk maar zelden gebeurt. Vooralsnog is het bloeden in de crypto markt.