12-06-2021 Terwijl het ene land de Bitcoin gaat accepteren als officieel betaalmiddel (El Salvador), en de ander het wilt verbieden schommelt de koers van Bitcoin ook aardig op en neer de laatste tijd. Bitcoin leek op weg naar de $40000 maar de weerstand tussen de $38000 en $38600 bleek vooralsnog te sterk. Vervolgens kwam de koers weer in een dalende trend terecht met $34600 als laagste punt tot nu toe. Deze koers werd vanochtend bereikt.

Met deze daling lijkt de koers opnieuw de weg naar beneden gekozen te hebben vanuit de symmetrische driehoek die afhankelijk van hoe je tekent vandaag/morgen echt op zijn einde loopt. De uitbraak naar beneden gaat echter gepaard met weinig volume dus het zou opnieuw een fake-out kunnen zijn, en het zou zomaar kunnen dat de koers van Bitcoin deze symmetrische driehoek links laat liggen en de komende weken zijwaarts blijft bewegen. Er is momenteel wel een neerwaartse driehoek (“falling wedge”) aan het ontstaan wat een bullish signaal is, maar wil Bitcoin echt de weg omhoog vinden dan zou het de laatste high van $39200 moeten doorbreken. Momenteel staat de koers van Bitcoin op zo’n $37500

Kijken we naar de altcoins dan valt daar voor nu ook niet heel veel positiefs over te melden qua koersen. We zijn voornamelijk rode cijfers. Ethereum heeft een klein verlies van 1,59 procent en doet het daarmee nog niet eens zo slecht tov gisteren. Binance Coin, Cardano, Dogecoin, XRP en zo kunnen we eigenlijk nog wel even doorgaan met de lijst van altcoins die in het rood staan, doen het met meerdere procenten in de min veel slechter. Hopelijk weten de koersen zich dit weekend staande te houden en de verliezen te beperken, en kunnen we een positieve week tegemoet zien.