Bitcoin schommelt tussen 33 en 35k, Binance schort SEPA overboekingen in de EU tijdelijk op

07-07-2021 Crypto exchange Binance blokkeert tijdelijk SEPA overboekingen binnen de EU, dat maakte ‘s wereld grootste crypto beurs vandaag zelf bekend door een mail te sturen aan haar leden. Het probeert dit zo spoedig mogelijk op te lossen. Vorige week werd al bekend dat het VK al een deel van de geleverde diensten van Binance zoals de Bitcoin Futures aan banden legt. Het wat negatieve sentiment wat er op dit moment om Binance heen hangt zorgt echter (voorlopig) niet voor een explosieve daling van de crypto koersen. De koers van Bitcoin lijkt zelfs in een wat rustiger vaarwater te verkeren, want het bivakkeert nu al enkele dagen tussen de 33k en de 35k. Momenteel ligt de koers op zo’n $34500 en daarmee staat het tov gisteren een kleine 2 procent in de plus.

Ook de altcoins laten overwegend groei zien. Zo ligt de koers van Ethereum momenteel rond de $2350 dollar. Nummer 4 op de lijst van meest waardevolle coins is de coin van Binance zelf (Binance coin) en deze laat zelfs bijna 6 procent groei zien met een huidige koers van $335. Grootste stijging van de dag binnen de top 50 is Terra Luna met een stijging van maar liefst 22 procent. LUNA, de altcoin die de concurrentie aan wilt gaan met PayPal was de eerste maanden van dit jaar enorm gegroeid. Het groeide van minder dan een dollar naar zo’n 22 dollar op 21 maart van dit jaar, maar leverde daarna flink in waarde in. Door de stijging staat de koers van LUNA op $7.44 en dat is nog altijd fors lager als de ATH.

Ook Solana (ruim 11 procent), Polkadot (7,64 procent), Theta (6,44 procent), AMP (7,25 procent), FTX Token (7,54 procent), IOTA (7,56 procent) en Kusama (10,74 procent) laten een mooie groei zien vandaag.