Bitcoin en altcoins krabbelen iets op na vrije val

24-05-2021 Een typerende dag gisteren voor de gehele afgelopen week. De koers van Bitcoin en de koersen van altcoins daalde opnieuw hard naar beneden. Het was alweer de zoveelste dip de afgelopen weken, en met name afgelopen week was zeer bloederig te noemen. Telkens leken de koersen van herstel te tonen maar opnieuw bloedde het daarna weer hard in cryptoland. Het positieve is dat we nu iets lijken op te krabbelen uit het diepe dal. Nadat Bitcoin gisteren rond de $31250 kwam is de koers weer gaan opkrabbelen. De koers van de belangrijkste cryptomunt staat nu op zo’n $36500. Dat is een flinke opmars als we dit afwegen tov het laagste punt van gisteren.

Ook de altcoins die nog harden bloedden de afgelopen week krabbelen weer op. Zo staat de koers van Ethereum weer boven de $2250 dollar nadat de koers zelfs onder de $1750 was gedaald. De altcoin Maker (MKR) is bezig aan een wel heel sterk herstel. De koers was gisteravond nog $1850 dollar en staat inmiddels weer boven de $3500. Dat is bijna een verdubbeling.

Of we nu echt de bodem hebben gezien van Bitcoin en het herstel naar boven aanhoudt, of dat we weer teruggaan richting de $30000 blijft uiteraard even afwachten. Bitcoin zit al enige tijd in een neerwaarts kanaal en moet de weerstand op $38000 breken om weer verder naar boven te kijken richting de $42000-$43000. De altcoins zullen automatisch mee bewegen met Bitcoin.