Bitcoin en altcoins krabbelen eerst op maar dalen vervolgens opnieuw

21-05-2021 Lastige tijden momenteel in crypto land. Bitcoin zit nu ongeveer zo’n 2 weken in een dalende trend en ondanks dat verschillende coins de afgelopen 2 weken nieuwe all time highs hebben weten neer te zetten hebben ook zij zware klappen te verduren gekregen. Woensdag zakte de koers van Bitcoin zo’n 25 procent in elkaar en sommige altcoins deden het met een daling van 50 tot 60 procent nog veel slechter. Daarna leken de koersen enige vorm van herstel te tonen en zo klom Bitcoin gisteren alweer richting de $42000.

Ook de altcoins deden goede zaken en lieten stevige plussen noteren met 20, 30 en soms wel meer dan 40 procent. Echter zakte de koers van allereerst Bitcoin en de altcoins daarna weer wat weg, maar de koers van Bitcoin kroop vanmiddag opnieuw naar de $42000. De $42000 werd echter nog nauwelijks aangetikt of de koers duikelde in vogelvlucht weer richting de $37000 en trok ook de altcoins mee naar beneden. Het bloeden lijkt dus nog steeds niet gestopt. Op moment van schrijven staat Bitcoin dan ook zo’n 6.9 procent in de min tov gisteren. Ethereum doet het met 11,82 procent en een koers van $2446 bijna 2 keer zo slecht. En dat zien we bij de meeste altcoins op dit moment. De meeste coins zoals o.a. Cardano, Ripple, Dogecoin, Polkadot en zo kunnen we nog wel even doorgaan schommelen tussen de 10 en 20 procent verlies. De kans dat dat koersen verder gaan dippen de komende dagen is groot, want Bitcoin lijkt af te stevenen op een koers van $35000 waar het weerstand zal ondervinden. Dit hoeft niet in 1 keer te gaan maar de kans is groot dat we daar de komende dagen naar toe zullen gaan, en dan zullen de koersen van de altcoins ook mee naar beneden gaan bewegen.

Pittige tijden dus voor de crypto koersen maar ook heel normaal in een bullmarkt. De koersen zijn hard gestegen de afgelopen maanden en dan is het logisch dat er een correctie komt gevolgd door een consolidatieperiode. Dit zou best enkele weken kunnen aanhouden voordat we weer echt de weg naar boven kunnen inzetten. Voorlopig even dus door de zure appel heen bijten en wachten op betere tijden.