Bitcoin daalt naar $35k, ook altcoins in het rood

19-06-2021 Na een mooie stijging aan het begin van de week waren we tot boven de $41000 reikte is de koers van Bitcoin daarna weer een neerwaartse trend terecht gekomen. Allereerst corrigeerde de prijs van Bitcoin tussen de $37000-$38000 maar gisteren dook de koers van Bitcoin verder naar beneden naar een dieptepunt van $35000. Opnieuw dus met rode cijfers het weekend in, ook al ligt de koers van Bitcoin inmiddels zo’n 700 dollar hoger.

Ook de altcoins doen het eigenlijk net zo slecht als Bitcoin. De meeste liggen rond de 4 a 5 procent verlies met enkele uitschieters zoals een AMP die ruim 9 procent in de min staat. Slechts enkele coins binnen de top 50 staan zeer minimaal in de plus waarbij Monero de uitschieter naar boven is. Monero staat zo’n 2,5 procent in de plus. Opnieuw dus een rood begin van het weekend wat de laatste maanden haast traditiegetrouw is. Vorige week zondagavond begonnen de koersen echter aan een mooie pump naar boven, en het valt niet uit te sluiten dat we dit ook komende zondag te zien gaan krijgen. Uiteraard is het even afwachten nog of Bitcoin voor nu zijn dieptepunt heeft bereikt of dat de koers toch nog verder gaat dalen.

Verder is er wel positief nieuws vanuit Paraguay. Het Zuid-Amerikaanse land gaat Bitcoin accepteren als wettig betaalmiddel en is na El Salvador dus alweer de 2e die het officieel heeft geaccepteerd als wettig betaalmiddel. Het treintje zou zomaar verder kunnen gaan rollen de komende maanden want als er één schaap over de dam is volgen er immers vaak meer.