Week 19 2021
Deze week is Dogecoin uitgeroepen tot coin van de week. Dogecoin, ook wel de “meme-munt” genoemd is sinds Elon Musk er over begon te tweeten enkele maanden geleden bezig aan een gigantische maar even bizarre opmars. De koers van deze populaire maar zo goed als waardeloze munt steeg in een paar maanden tijd van minder dan 1 dollarcent naar een nieuw hoogtepunt van net iets onder de 0,75 dollarcent. RTL nieuws berichtte gisteren al dat wanneer je een half jaar geleden 1000 euro in de munt had gestoken deze op zijn hoogtepunt maar liefst 250000 euro waard was. Een stijging van maar liefst 25000 procent. En alhoewel dat sowieso al krankzinnig te noemen is dat een koers zo’n explosieve groei doormaakt, is dat natuurlijk al helemaal wanneer dit slechts in een tijdsbestek van 6 maanden gebeurd. Maar het frappante aan deze coin is dat deze munt eigenlijk niets voorstelt. Zoals al eerder aangegeven is deze coin ooit als grap bedoelt en is het geen coin zoals Bitcoin en Ethereum die een fundament hebben en ook daadwerkelijk iets betekenen. Maar de machtige Elon Musk hoeft maar iets te roepen en deze coin gaat door het plafond. Dit gebeurde afgelopen week dan ook toen Elon Musk aankondigde om dit weekend aan te schuiven in het populaire tv programma Saturday Night Live (SLN), wat in Amerika door miljoenen mensen bekeken wordt. Deze nieuwsaankondiging zorgde opnieuw voor een hype en de koers steeg 100 procent in waarde. Zoals vaker was ook dit een “buy the rumours sell the news” event want de koers daalde vanaf het moment dat het programma ging starten hard en is nu nog “slechts” 50 dollarcent waard.
Desondanks zal de oprichter van Dogecoin zich nog eens een keer achter zijn oren krabben want hij verkocht in 2015 al zijn gehele portfolio aan Dogecoin die toen de waarde had van een 2e hands Honda Civic. De coin bleef al die jaren wel populair, het heeft een hele sterke community en dat is ook de kracht van Dogecoin, aangevoerd door Tesla oprichter Elon Musk. Fastfood keten KFC maakte begin deze week bekend Dogecoin te accepteren als betaalmiddel, dus dat Dogecoin helemaal niks voorstelt is dus ook niet helemaal waar. Of dit het startsein is voor meer bedrijven om Dogecoin te accepteren als betaalmiddel en of er fundamenteel gezien nog meer in het vat zit voor Dogecoin valt te betwisten, maar het zou een stap in de goede richting kunnen zijn.
Dogecoin heeft wel een eigen foundation waarmee het in het verleden al enkele leuke initiatieven heeft weten te ondersteunen. Nadat het Jamaicaanse bobslee team zich in 2014 voor het eerst sinds 2002 wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen had de Dogecoin community $30000 opgehaald om het team te steunen. Toen het Jamaicaanse bobslee team zich in 1988 voor het eerst wist te plaatsen voor de Olympische spelen werd er zelfs een komische film over uitgebracht (Cool Runnings) wat ietwat een parodie was op deze sportieve gebeurtenis, maar Cool Runnings 2 waar veel Doge donateurs op hoopten is er helaas nooit van gekomen.
Website Dogecoin: https://dogecoin.com/
Twitter Dogecoin: https://twitter.com/dogecoin