Week 25 Theta Token is de nieuwe coin van de week. Dit heeft het niet te danken aan een (explosieve) stijging, het is zelfs ruim 9 procent gedaald tov een week geleden, maar vanwege het feit dat Theta haar langverwachte en veelbelovende update “Mainnet 3.0” gisteren met succes heeft uitgerold.

In tegenstelling tot de meeste andere coins lost Theta echt een probleem op. Door de toenemende vraag aan video content in steeds hogere resoluties (4k, 8K) ontstaat er een probleem met name in de 3e wereld landen om deze video’s ook in de gewenste kwaliteit af te spelen en zonder haperingen. Hiervoor is veel bandbreedte nodig waar men zeker in de 3e wereld landen niet altijd over beschikt. Video content beslaat 2/3 van het internet verkeer en dit wordt alsmaar meer. Theta heeft dit probleem weten op te lossen door video distributie decentraal te maken. Dat wil zeggen dat wanneer je een video van een streamingsdienst haalt zoals bv Netflix je deze niet meer allemaal van 1 en dezelfde server haalt maar gebruik maakt van peer-to-peer. Hierdoor kun je dus de video’s die je wilt gaan kijken vanaf het internet van verschillende gebruikers afhalen waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft en deze altijd vloeiend zal blijven werken. Er hoeven niet extreem dure datacenters gebouwd te gaan worden wat dus erg hoog in de kosten loopt. Theta leent bandbreedte van deelnemers aan het netwerk en gebruikers worden hiermee beloond met Theta Fuel.

Een mooie oplossing dus voor een steeds groter wordend probleem en met de uitrol van Mainnet 3.0 is het netwerk enorm verbeterd en zijn er mooie features uitgerold zoals Theta Fuel staking. Wanneer je minimaal 1000 Theta Tokens hebt of 10000 Theta Fuel’s dan kun je deze staken welke maandelijks worden uitgekeerd. Daarvoor dien je de tokens in je Theta wallet te zetten of je moet een Theta Guardian node of een Theta Edge node installeren. Met een groot scala aan partners zoals Samsung, Google, Binance, Sony en nog veel anderen, en met Steve Chen (co-founder YoutTube) binnen boort heeft Theta een mooie toekomst voor zich.

Website Theta Network Token https://www.thetatoken.org/

Twitter Theta Network Token https://twitter.com/theta_network