Week 36 Solana is verkozen tot nieuwe coin van de week. Deze altcoin heeft een gigantische groei doorgemaakt vanaf eind juli nadat na een nieuwe crypto crash de koers van Bitcoin met $28800 (voorlopig) zijn bodem bereikt had. De koersen van Bitcoin en andere cryptocurrencies vlogen daarna de lucht in met Solana als één van de absolute uitschieters. De koers brak de afgelopen weken all time high naar all time high en wist vandaag voor het eerst de $100 grens te passeren (86,50 euro). Daarmee is de koers x4 gegaan in een tijdsbestek van een goede maand tijd. Samen met Cardano die ook bijna x3 is gegaan en ook ath naar ath wist te breken de afgelopen weken zijn deze 2 coins toch wel de pareltjes van de huidige top 10 cryptocurrencies als we kijken naar progressie die het geboekt heeft na de Bitcoin crashes.

Wat is Solana?

Solana is een crypto coin dat het probleem omtrent de schaalbaarheid van decentrale netwerken wil aanpakken en oplossen. Schaalbaarheid is een belangrijk issue binnen decentrale netwerken zoals die van Bitcoin en Ethereum en Solana lost dit probleem op doordat het veel sneller is dan Bitcoin en Ethereum. Het aantal transacties per seconde is aanzienlijk lager bij Solana tov Bitcoin en Ethereum en dat maakt van Solana een betere coin om snelle transacties te doen zoals bv je boodschappen bij een supermarkt als een Bitcoin of Ethereum. Betalingsverkeer moet immers snel verlopen en met een transactiesnelheid van 50000 uitgevoerd door 200 verschillende nodes speelt Solana hier aardig op in.

Solana is een open-source smart contracts platform dat zich focust op Dapps (Decentralized Apps) en de DeFi (Decentralized Finance). Hiermee is Solana ook een concurrent van andere protocollen zoals Bitcoin, Ethereum, Tron en Neo. Door de hoge transacties per seconde en de lage transactiekosten is Solana een interessant project voor zowel bestaande als nieuwe projecten die gebruik willen maken van de Solana blockchain om daar hun apps op te laten draaien. Door de goede schaalbaarheid en de lage transactiekosten kunnen apps goed functioneren en is het veel rendabeler als je dit bv vergelijkt met een Ethereum waar je soms wel tientallen dollar/euro’s moet betalen per transacties. Uiteraard zit een Ethereum of Bitcoin ook niet stil en werken zij ook aan het probleem maar vooralsnog wint Solana aardig aan terrein. Door de enorme stijging van Solana is het nu terug te vinden op plaats 8 op de coinmarketcap lijst.

Website Solana: https://solana.com/

Twitter Solana: https://twitter.com/solana

Koers Solana

Koop Solana bij Bitvavo