Ethereum logo

Week 18 2021

Het mag eigenlijk geen verrassing genoemd worden dat Ethereum de coin van de week is geworden. De grootste altcoin maakt de laatste weken een gigantische opmars door. Het brak afgelopen week all time high na all time high. Het kwam enkele tientallen dollars tekort om dit weekend de $3000 dollar aan te tikken, alhoewel het natuurlijk nog altijd kan om dat alsnog dit weekend te bewerkstelligen.

Menigeen is er van overtuigd dat Ethereum dit jaar kan uitgroeien tot boven de $10000 dollar en op de lange termijn misschien wel de grootste cryptomunt gaat worden als het gaat om de totale martktcapwaarde. Na enige tijd van consolidatie en afkoeling groeide Ethereum de laatste maand met 50 procent. Later dit jaar wordt Ethereum 2.0 afgerond waardoor de transactiekosten die nu vrij hoog zijn drastisch moeten worden verlaagd. Dit zou alleen maar ten goede komen voor Ethereum, mede daardoor is de $10000 dollar helemaal geen gekke gedachte. Vandaag (02-05-2021) werd bekend dat de ontwikkelaars een stap dichterbij de overstap zijn doordat het met succes een eerste devtest met de naam Steklo wist af te ronden.

Het testnet is momenteel nog vrij instabiel en is nu nog meer een hulpmiddel voor clients om bugs op te lossen. Ze zullen daarom de komende weken meer tests gaan uitvoeren. De bedoeling is dat eth 1 en eth 2 samen worden gevoegd. Wanneer dit is gebeurd zullen miners niet meer nodig zijn om de transacties te verwerken, wat dus de transactiekosten moet verlagen. De plaats van de miners wordt dan ingenomen door de stakers. Ook moet Ethereum naar de upgrade veel schaalbaarder worden. Kortom, positieve ontwikkelingen in aantocht voor de nieuwe coin van de week.

Website Ethereum: https://ethereum.org

Twitter Ethereum: https://twitter.com/ethereum