Zesde veiling Polkadot gewonnen door Efinity

De zesde veiling op Polkadot is gewonnen door Efinity. Hierbij sluit het project zich bij de andere winnaars van parachains Acala, Moonbeam, Astar, Parallel Finance en ten slotte Clover Finance.

Zesde parachain-slot gaat naar Efinity

Volgens de Twitter-aankondiging van Enjin won Efinity zijn slot met 7,7 miljoen DOT, bijgedragen door meer dan 20.000 communityleden, waardoor het zijn plaats in het groeiende ecosysteem heeft verdiend.

Polkadot zegt zelf dat Efinity vanaf maart gebruik kan maken van de parachain, samen met de andere winnaars van veiling zes tot elf. Vanaf dat moment gaat het lease of huurcontract in. Winnaars van een parachain mogen hier twee jaar gebruik van maken, en hebben de mogelijkheid om deze periode te verlengen.

Wat doet Efinity?

Als er nog iets ontbreekt op polkadot, dan zijn het NFT’s. De parachain van Efinity richt zich juist hier op. Het doel is om koersen en transacties van NFT’s te ondersteunen. Op basis van de huidige benchmarks zal het netwerk tot 700-1.000 transacties per seconde verwerken.

Enjin ontwikkelt een tokenstandaard met de naam ‘paratokens’ die compatibel zal zijn met parachains, parathreads en smart contracts. Dit zou samen moeten kunnen werken met alle assets in het Polkadot- en Kusama ecosysteem.

Tegelijkertijd kunnen tokens die zijn gemaakt op andere blockchains, bijvoorbeeld op Ethereum via een bridge naar Efinity worden geïmporteerd.

Efinity heeft ook een eigen token genaamd EFI. Deze wordt gebruikt om te staken op de parachain. Daarnaast wordt er uiteraard een marktplaats voor NFT’s gebouwd.

Unieke NFT’s

De bridgefunctie om tokens van de ene naar de andere chain te importeren kan ook worden gebruikt voor NFT’s. Dit betekent dat het makjkelijker wordt om NFT’s over verschillende blockchains te verifieren. Mochten alle plannen goed uitpakken en verschillende blockchains hier op worden aangesloten, dan zou dit betekenen dat een kusntwerk niet op verschillende blockchains kan bestaan.

In theorie kun je nu namelijk een afbeelding van een aap als NFT kopen op Ethereum, en dezelfde afbeelding ook als NFT op Solana kopen. Het hele idee van NFT’s is dat deze uniek zijn, en dat zou in theorie door Efinity realiteit kunnen worden.

The post Zesde veiling Polkadot gewonnen door Efinity appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Crypto price predictions: SUSHI, Immutable X, AGIX

SushiSwap price jumped as volume and revenue in DEX platforms rose. Immutable X (IMX) did well after the launch of Passport. SingularityDEX token could be forming a...

Bitcoin slips amid market reaction to US jobs report

Bitcoin price fell slightly to retest support near $23,250 on Friday. The top cryptocurrency's price action mirrored early trades on Wall Street as the market reacted...

Aandeel van de grote Bitcoin whale stijgt meer dan 100% in één maand

Het bedrijf MicroStrategy kocht vorig jaar een gigantisch aantal Bitcoin. Het bedrijf schreef in 2022 meer dan 8.800 Bitcoin bij op de balans, en de...

$20K Bitcoin may return, says analyst as US unemployment hits 54-year low

Bitcoin (BTC) fell prior to the Feb. 3 Wall Street open as fresh United States economic data came in "hot hot hot." BTC/USD 1-hour candle chart...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo