Zesde veiling Polkadot gewonnen door Efinity

De zesde veiling op Polkadot is gewonnen door Efinity. Hierbij sluit het project zich bij de andere winnaars van parachains Acala, Moonbeam, Astar, Parallel Finance en ten slotte Clover Finance.

Zesde parachain-slot gaat naar Efinity

Volgens de Twitter-aankondiging van Enjin won Efinity zijn slot met 7,7 miljoen DOT, bijgedragen door meer dan 20.000 communityleden, waardoor het zijn plaats in het groeiende ecosysteem heeft verdiend.

Polkadot zegt zelf dat Efinity vanaf maart gebruik kan maken van de parachain, samen met de andere winnaars van veiling zes tot elf. Vanaf dat moment gaat het lease of huurcontract in. Winnaars van een parachain mogen hier twee jaar gebruik van maken, en hebben de mogelijkheid om deze periode te verlengen.

Wat doet Efinity?

Als er nog iets ontbreekt op polkadot, dan zijn het NFT’s. De parachain van Efinity richt zich juist hier op. Het doel is om koersen en transacties van NFT’s te ondersteunen. Op basis van de huidige benchmarks zal het netwerk tot 700-1.000 transacties per seconde verwerken.

Enjin ontwikkelt een tokenstandaard met de naam ‘paratokens’ die compatibel zal zijn met parachains, parathreads en smart contracts. Dit zou samen moeten kunnen werken met alle assets in het Polkadot- en Kusama ecosysteem.

Tegelijkertijd kunnen tokens die zijn gemaakt op andere blockchains, bijvoorbeeld op Ethereum via een bridge naar Efinity worden geïmporteerd.

Efinity heeft ook een eigen token genaamd EFI. Deze wordt gebruikt om te staken op de parachain. Daarnaast wordt er uiteraard een marktplaats voor NFT’s gebouwd.

Unieke NFT’s

De bridgefunctie om tokens van de ene naar de andere chain te importeren kan ook worden gebruikt voor NFT’s. Dit betekent dat het makjkelijker wordt om NFT’s over verschillende blockchains te verifieren. Mochten alle plannen goed uitpakken en verschillende blockchains hier op worden aangesloten, dan zou dit betekenen dat een kusntwerk niet op verschillende blockchains kan bestaan.

In theorie kun je nu namelijk een afbeelding van een aap als NFT kopen op Ethereum, en dezelfde afbeelding ook als NFT op Solana kopen. Het hele idee van NFT’s is dat deze uniek zijn, en dat zou in theorie door Efinity realiteit kunnen worden.

The post Zesde veiling Polkadot gewonnen door Efinity appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Bitcoin dominance threatens ‘likely top’ despite BTC price eyeing $45K

Bitcoin analysis suggests that all may not be well for BTC price strength as altcoins make their move. Markets News Join us on social networks Bitcoin (BTC) risks...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo