XRP houders krijgen de amicus curiae status in Ripple versus SEC rechtszaak

De rechter verwierp daarentegen een verzoek om XRP houders als beklaagden te laten fungeren

Een rechter in de zaak Ripple versus SEC heeft zes XRP houders met een amicus curiae status toegestaan om aan de rechtszaak deel te nemen.

Afgelopen maandag zei de Amerikaanse districtsrechter Analisa Torres dat zes individuele houders van XRP als amicus curiae in de zaak kunnen worden opgenomen, waardoor ze in wezen hun mening, expertise en inzicht over de zaak kunnen geven.

“De rechtbank komt tot de conclusie dat de amici curiae status een juiste balans vormt tussen het toestaan van movants om hun belang in deze zaak te doen gelden en de partijen de controle over het proces te laten behouden”, schreef de rechter.

De groep van zes tokenhouders zal nu hun mening over de zaak geven, waarin de Amerikaanse effecten toezichthouder Ripple Labs en twee van haar topmanagers van het illegaal uitvoeren van een token verkoop van 1,3 miljard dollar beschuldigd heeft.

Een advocaat die de XRP houders vertegenwoordigt heeft gezegd dat de ‘lijst [van zes] niet openbaar is’, en dat alle naam plus contactgegevens met betrekking tot de persoon enkel worden vrijgegeven als de betrokken partij hiermee instemt.

Rechter verwerpt verzoek XRP houders om gedaagde te zijn

De beslissing van de rechter komt enkele maanden nadat XRP houders een motie hadden ingediend om bij de zaak betrokken te worden. Deze motie van interventie die in maart werd ingediend, schetste dat de actie van de SEC tegen Ripple ook de belangen van de investeerders van de crypto raakte, wat betekent dat ook zij als gedaagden moesten worden opgenomen.

In hun argument hadden de XRP houders verteld dat de aanklacht van de SEC tegen Ripple de waarde van XRP in de markt heeft beïnvloed. Dit gebeurde toen verschillende crypto-uitwisselingen en platforms na de indiening van de rechtszaak in december de handel in het token stopten.

Hoewel de rechter de opname van de token houders als amicus curiae toestond, verwierp ze hun verzoek om eveneens beklaagden te worden.

Volgens de rechter Torres zou het hebben van XRP houders als beklaagden de SEC dwingen een zaak tegen hen te openen. Dit zou alsmede van invloed op de voortgang van de zaak zijn, waardoor deze waarschijnlijk nog verder ten koste van de Ripple en XRP investeerders vertraagd wordt, die de zaak graag zo snel mogelijk willen afronden.

De XRP prijs is de afgelopen week met meer dan 14% gestegen om op dit moment zo rond de 1,05 dollar te verhandelen.

The post XRP houders krijgen de amicus curiae status in Ripple versus SEC rechtszaak appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo