Weinig Ethereum en Bitcoin beschikbaar op beurzen, investeerders willen niet verkopen

De hoeveelheid bitcoin op exchanges is op het laagste niveau in drie jaar. Dit suggereert dat investeerders niet van plan zijn om te verkopen, en dat is bijzonder omdat de koers zich rond een all time high beweegt. Hetzelfde geldt ook voor ethereum, de afgelopen twee jaar waren er nog nooit zo weinig ethers beschikbaar.

Positief signaal

Dit blijkt uit data van cryptocurrency analyseplatform Glassnode. Zij geven dit mooi weer in onderstaande grafiek. De oranje lijn laat deze keer niet de bitcoin koers zien, maar het aantal BTC op alle beurzen.

De balans van alle beurzen samen stond eind oktober 2021 op 2,46 miljoen bitcoins. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2021, toen het saldo op de beurzen meer dan 2,47 miljoen bitcoin bedroeg, duidt dit op positieve signalen voor de markt.

Koers stijgt bij laag aanbod

Bitcoin bestaat iets langer dan een decennium, gisteren vierde de whitepaper zijn 13e verjaardag. Heel mooi, maar dit betekent ook dat als je de koersgeschiedenis en de trends bekijkt, je altijd in je achterhoofd moet houden dat je niet leunt op een lange geschiedenis, zoals goud of aandelen.

Dat gezegd hebbende, historisch gezien kun je stellen dat de koers altijd stijgt als er weinig BTC op beurzen aanwezig is. Je zou zelfs kunnen stellen dat op dit moment bitcoin aan de vooravond staat van een goede run omhoog. Investeerders halen hun bitcoin van de beurs af als ze geloven dat het niet de moeite waard is om tegen deze prijzen te verkopen, ze wachten liever op een hogere waardering.

Vergelijking met december 2018

De laatste keer dat er zo weinig bitcoins op beurzen aanwezig was, was in december van 2018. De waarde was toen 3.114 euro.

De koers was al een jaar aan het dalen en bereikte eind 2018, begin 2019 een absoluut dieptepunt. Dat kon je natuurlijk niet zien door alleen naar de koers te kijken, maar wel door het aantal bitcoins op de beurzen te bestuderen.

Ethereum heeft hetzelfde

Ethereum bevindt zich in een vergelijkbare situatie. Het aantal ethers op beurzen bevindt zich op het laagste punt in twee jaar, er zijn maar 14,4 miljoen coins beschikbaar. Hetzelfde scenario wat hierboven beschreven wordt voor bitcoin, geldt ook voor ethereum.

Wat kan dit concreet betekenen voor de koers? Lees daarvoor onze analyse, of de voorspelling van PlanB.

The post Weinig Ethereum en Bitcoin beschikbaar op beurzen, investeerders willen niet verkopen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Binance to shut down BUSD lending by October 25

Crypto exchange Binance will cease borrowing and lending services for its native stablecoin Binance USD (BUSD) by October 25. According to the October 3 announcement, the...

Elon Musk told to dump Satoshi ‘X’ account: crypto community

Members of the crypto community have rallied behind a post on X calling for Elon Musk to remove the profile on the platform that has...

Bitcoin analysts still predict a BTC price crash to $20K

Bitcoin (BTC) hit six-week highs to start October, but some forecasts still see a BTC price return to $20,000. While up around 6% since the start...

How the actor model could enable better blockchain gaming apps

Decentralized applications (DApps), including apps for gaming, have gained traction for their transparency, security and user asset ownership. However, delivering high-quality AAA gaming experiences through...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo