Wat kan je in het vierde kwartaal van 2021 verwachten van bitcoin?

Morgen gaat officieel het vierde kwartaal van 2021 in. Wat een jaar was het tot nog toe, bitcoin behaalde zijn recordhoogte in het tweede kwartaal al en de meeste altcoins waren een maand later aan de beurt.

Vierde kwartalen staan vaak garant voor vuurwerk

Wat kun je verwachten van de komende drie maanden? Krijgen we net zo veel vuurwerk als het vierde kwartaal van 2020 en 2017? Veel on-chain data lijkt daar wel op te wijzen, maar er is wel een katalysator nodig.

Hieronder in ieder geval een overzicht van hoe bitcoin presteert in elk kwartaal sinds 2014. De prestaties van bitcoin in al die vierde kwartalen moeten menig hartje sneller doen kloppen.

De grootste groeikwartalen van bitcoin sinds 2014, zijn het vierde kwartaal van 2017 en het vierde kwartaal van 2020. De groei bedroeg respectievelijk 210 procent en 169 procent. Gemiddeld presteerde het vierde kwartaal sinds 2014 ook beter dan andere kwartalen.

Korte termijn vs lange termijn

Een ander belangrijk inzicht komt als je de blockchain bestudeert. Ongeveer 20% van het bitcoin aanbod is in handen van kortetermijnhouders. Dit is vergelijkbaar met de situatie in december 2018 en maart 2020, dat waren toen twee flinke bodems.

Voor de snelle rekenaar, dit betekent dat 80% van het aanbod illiquide is, ofwel de kans is klein dat deze zorgt voor verkoopdruk, tenzij er sprake is van een black swan.

Dit jaar lijkt op 2013

Analist Lark Davis verwacht ook een goed vierde kwartaal.  Davis vergelijkt de huidige koersontwikkelingen met die van 2013. Dat lijkt willekeurig, maar er is een reden voor dit jaartal.

Dat vergt wel wat uitleg: een cryptocyclus duurt meestal vier jaar, bestaande uit een bearmarkt en de bullmarkt. De vorige bullmarkt was in 2017, toen was er één top. De bullmarkt daarvoor was in 2013 en die had twee grote toppen.

Davis denkt dat de huidige bullmarkt hetzelfde patroon krijgt als in 2013, met de eerste top in april/mei en de volgende top eind 2021/begin 2022. In beide jaren werd in september ook flink verkocht.

The post Wat kan je in het vierde kwartaal van 2021 verwachten van bitcoin? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Invesco Galaxy applies for Ether spot ETF

Asset managers keep pursuing digital asset products, as Invesco and Galaxy Digital allegedly filed for a spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) on Sept. 29.  Bloomberg...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo