Wat is een goede wallet voor Cardano (ADA)?

Als je in Cardano investeert wil je uiteraard dat je ADA’s veilig zijn. Voor zover bekend gaat dit altijd het beste met een hardware wallet, maar natuurlijk zijn er ook software wallets die mogelijkheden bieden. Wat zou een goede wallet zijn voor Cardano?

De software wallets

Om Cardano’s te beheren zijn er diverse bekende software wallets. 

  • Adalite; een open-source wallet
  • Yoroi; ontwikkeld door Vacuumlabs
  • DAEDALUS; wallet ontwikkeld door IOHK. (Dit is een full-node wallet, dus je hebt veel ruimte nodig op je computer)
  • NuFi; nieuwe software wallet die ook ontwikkeld is door Vacuumlabs

Een software wallet voelt misschien niet veilig aan voor de meeste mensen. Zeker als je Cardano wat waarde omvat, kan dat de nodige stress meebrengen. Je wilt natuurlijk een wallet waarop je kan bouwen.

Als je software wallets niet veilig vindt, kun je ook een Ledger wallet, zoals de nieuwe Nano S Plus, koppelen aan deze software wallets. In dit geval is de software wallet dan slechts een interface waarmee je acties uitvoert met je hardware wallet.

Cardano’s verdienen door te staken

Cardano is een munt die je kunt staken (vasthouden) en dit brengt een mooi rendement met zich mee. Cardano werkt op een Proof-of-Stake protocol (de naam zegt het al) waardoor dit mogelijk is. Als je ADA voor de lange termijn bewaart, kan dit dus een manier zijn om een soort van rente te ontvangen over je Cardano bezit.

Je kunt met je Ledger Cardano staken door te verbinden met een van de software wallets. Met Yoroi werkt het staken het makkelijkst. Met NuFi kan het ook, alleen is deze applicatie nog heel nieuw.

Cardano’s veilig bewaren met Ledger

Ledger wallets werken samen met de applicatie Ledger Live. Vanuit Ledger Live kun je coinapps downloaden en vaak ook je coins volledig beheren vanuit Ledger Live. Een minpuntje: in geval van Cardano kan dit helaas nog niet. De laatste update hierover van Ledger stamt van 7 januari 2022, waarin ze aangeven de mogelijkheden nog te onderzoeken en in ieder geval geen verwachte realisatiedatum delen.

Door je Ledger te koppelen en te verbinden met een van de bovengenoemde software wallets, kun je Ledger de private key genereren en kun je publieke adressen aanmaken. Vervolgens kun je Cardano versturen vanaf een exchange naar je één van je Cardano adressen.

Cardano’s en NFT’s

NFT’s waren de hype van 2021 en zijn in 2022 nog steeds populair. Eerst waren deze tokens alleen beschikbaar op het Ethereum netwerk maar tegenwoordig zijn er ook op Cardano gebaseerde NFT’s.

Zoals aangegeven is NuFi nog een nieuwe software wallet maar deze ondersteunt wel Cardano NFT’s. Daarnaast is het ook mogelijk om een Ledger Nano S Plus of andere Ledger verbinden met NuFi, om het net een beetje veiliger te maken. Dit wordt erg makkelijk gemaakt in de app zelf (zie onderstaande afbeelding).

Die nieuwste wallet van Ledger is de Ledger Nano S Plus. Deze kun je bijvoorbeeld krijgen bij de officiële Ledger reseller van de Benelux.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin markt zet zich schrap voor woensdag 6 juli

De komende twee weken worden spannend voor de bitcoin koers. Veel investeerders hebben 1 en 6 juli rood (of groen) omcirkeld in hun agenda. Op...

Compass Mining loses facility after allegedly failing to pay power bill

Bitcoin (BTC) mining hardware and hosting company Compass Mining has lost one of its Maine-based hosting facilities after the owner, Dynamics Mining, terminated the hosting...

Tether CTO refutes stablecoin FUD as short-sellers circle

Tether chief technology officer Paolo Ardoino has confirmed that the stablecoin has been the subject of a "coordinated attack" by hedge funds looking to short...

CoinFLEX recovery plan includes tokenized bad debt and more yields

Crypto investment platform CoinFLEX aims to rectify its liquidity shortage and restart user withdrawals by selling off bad debt through a new $47 million token...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo