Wat dit betekent voor mij: succesvolle shadow fork Ethereum Shanghai upgrade

Het is gelukt! Ethereum-ontwikkelaars hebben een ‘shadow fork’ van de Shanghai upgrade uitgebracht. Een wat van de wattes? Juist, in dit artikel leggen we je uit wat deze upgrade van ETH doet en wat dit voor jou betekent.

Dit is een test

Om te beginnen leggen we je de term shadow fork uit: dit is een testversie van de echte blockchain. Je kan het zien als de voorganger van een soft- of hardfork (definitieve upgrades). Deze testversies zijn belangrijk, omdat het echte netwerk van Ethereum anders in de problemen kan komen.

Je kan misschien denken: zo’n shadow fork, moet ik hier alles over weten? Nee dat hoeft niet, al is het wel leuk om te weten dat de shadow fork gelukt is!

Deze shadow fork is niet bedoeld voor gebruikers, maar voor ontwikkelaars. Zij kunnen op deze manier zien of de upgrade zal werken. Het is namelijk belangrijk om te weten wat deze upgrade gaat doen, en dat brengt ons bij het volgende punt.

Shanghai upgrade

De Shanghai upgrade moet de volgende grote verbeteringsslag brengen voor het Ethereum-netwerk. Op dit moment is het nog niet mogelijk voor stakers om hun Ethereum uit staking (het vastzetten van coins voor een periodieke beloning) te halen. Die zitten vast in het contract, en deze Shanghai upgrade kan hier verandering in brengen.

Met deze upgrade, die live gaat in maart, worden opnames toegestaan. Zo kunnen gebruikers toegang krijgen tot hun gestakete munten die tijdelijk ontoegankelijk waren tijdens ‘The Merge‘ in september. Dit soort opnames zijn de belangrijkste functie van de Shanghai Upgrade.

Wat betekent deze upgrade voor mij?

Heb jij Ethereum in je portfolio? Dan kan het handig zijn om te weten wat deze upgrade voor jou kan betekenen. Met de Shanghai update wordt – zoals hierboven omschreven – de mogelijkheid tot opnames gelanceerd.

Wat hierdoor gebeurt is dat gebruikers toegang krijgen tot munten die eerst vastzaten. Het kan hierdoor voorkomen dat er een groot aantal Ethereum tegelijk wordt verkocht. Hierdoor neemt het aanbod toe, terwijl de vraag afneemt. Met deze reden is een kleine koersdaling denkbaar tijdens de upgrade.

Toch hoeft dit niet te gebeuren, aangezien dit informatie is die voor iedereen beschikbaar is. Daardoor zijn dit soort evenementen ook vaak ingeprijsd op het momement van livegang. Het hoeft dus niet direct iets met de koers te doen.

Voor de rest is er weinig waar Ethereum-gebruikers zich zorgen over hoeven maken. Verder leuk om te weten: we hebben nog twee maanden te gaan voor de Shanghai update en in de komende weken staan er nog meerdere shadow forks op de agenda.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Sri Lanka against Bitcoin adoption, rejects Draper’s anti-corruption pitch

On a recent visit to Sri Lanka, American billionaire Tim Draper pitched the idea of adopting Bitcoin (BTC) as a legal tender to fight against...

Dit zijn alle cryptobedrijven die zijn omgevallen… tot nu toe

Februari is voor cryptobegrippen rustig begonnen, er zijn (nog) geen faillissementen aangekondigd. Dat is fijn, zeker na zo'n turbulente periode waarin crypto exchanges, leenbedrijven en...

YouTuber baits MMA fighter into secretly shilling fake NFTs for $1K

Coffeezilla, a YouTuber and crypto investigator, revealed that American mixed martial artist Dillon Danis promoted a fake NFT project without disclosing that he received $1,000...

Little Shapes was a ‘social experiment’ to expose NFT botnets: founder

Atto, the pseudonymous founder behind Little Shapes NFT has revealed that the project was actually a "social experiment" designed to shed light on large-scale NFT...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo