Waarschuwing voor cryptobedrijven zonder vergunning van Australische toezichthouder

Autoriteiten zijn begonnen met het geven van waarschuwingen aan burgers tegen niet-geregistreerde cryptobedrijven, omdat crypto de reguliere financiën schendt. De Australian Securities and Investments Commission (ASIC) maakt deel uit van deze lijst, want Australische investeerders moeten op hun hoede zijn voor entiteiten zonder vergunning die financiële producten aanbieden.

De ASIC adviseerde Australische burgers om crypto-activa gerelateerde investeringen te doen via financiële instellingen die in het bezit zijn van een Australische vergunning voor financiële diensten of een antiwitwasmechanisme. De toezichthouder adviseerde de burgers in een verklaring. Investeerders in heel Australië hebben ook rapporten doorgespeeld aan de ASIC.

En volgens de toezichthouder geven de rapporten aan dat burgers aanzienlijke verliezen leden na het verhandelen van financiële cryptoproducten zoals opties, futures, tokens met hefboomwerking en binaire opties. Echter, de verliezen werden toegeschreven aan buitensporige leverage, platformstoringen of oneerlijke liquidaties.

Cryptoplatforms zonder vergunning over de grens hebben ook geïnvesteerd in functies zoals geoblocking en expliciete waarschuwingen om te voorkomen dat Australiërs aan boord komen, benadrukte de aankondiging verder. Door te stellen dat entiteiten met vergunningen zijn onderworpen aan een regelgevend kader dat tot doel heeft de integriteit, kwaliteit en reputatie van het Australische financiële systeem te behouden, ondersteunt de ASIC deze stap.

Bedrijven zonder vergunning kunnen zich registreren bij een extern geschillenbeslechtingsstelsel, zoals de Australian Financial Complaints Authority. Deze stelt Australische investeerders daarna in staat klachten in te dienen, luidt het advies benadrukt door de ASIC aan cryptobedrijven. Een lokaal bedrijf dat pleit voor de crypto- en blockchain-industrie, Blockchain Australia, vindt dat het ‘wilde westen’-verhaal van crypto nu de Australische crypto-innovatie verstikt.

De Australische vereniging drong er bij de Senaatscommissie op 26 juli op aan om een regelgevend kader voor cryptobedrijven vrij te geven. En om een veilige haven te bieden aan dergelijke bedrijven totdat er wetgeving is vastgesteld. De Spaanse National Securities Market Commission heeft net op dinsdag een soortgelijke waarschuwing afgegeven tegen 12 niet-geregistreerde crypto-bedrijven die binnen haar rechtsgebied actief zijn.

Crypto-uitwisselingen Bybit en Huobi, die niet bevoegd zijn om beleggingsdiensten aan te bieden in het land, maakten deel uit van de lijst.

Het bericht Waarschuwing voor cryptobedrijven zonder vergunning van Australische toezichthouder verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Crypto Biz: Kraken offers stock trading as exchanges adapt to changing regulations

Cryptocurrency exchanges are adopting alternative strategies to conduct business in the face of tighter crypto regulatory environments worldwide. Signs are everywhere. Kraken is reportedly moving to offer...

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo