Waarom is er voor 80 miljoen dollar aan Chainlink verzonden?

Chainlink zal de testversie van Base, de nieuwe blockchain van Coinbase, voorzien van informatie over de koersen. Vlak daarna hebben grote investeerders voor miljoenen aan Chainlink hier naar toe verzonden.

80 miljoen dollar aan Chainlink

Volgens de analisten bij Santiment werden drie grote transacties van LINK binnen enkele minuten na elkaar verzonden. Tegen de huidige Chainlink koers vertegenwoordigt dit een waarde van ongeveer 80 miljoen dollar.

Het kan zijn dat een deel hiervan naar Base gaat. Op 23 februari schreven wij dat Coinbase een testnet van Base heeft gelanceerd. Dit is een tweede laag op de Ethereum blockchain die een kosteneffectief en ontwikkelaarsvriendelijk platform nastreeft voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties.

Chainlink en Base

Volgens de aankondiging streeft Coinbase ernaar om meer dan een miljard gebruikers aan boord te halen en beschouwt het Base als een cruciaal onderdeel van zijn strategie om dit doel te bereiken. Volgens Coinbase is Base ontworpen als een aantrekkelijke bestemming voor ontwikkelaars om on-chain te bouwen, met de schaalbaarheid en beveiliging van Ethereum.

De integratie van Chainlink Price Feeds is een belangrijke mijlpaal voor zowel Base- als Chainlink-community’s, aangezien ontwikkelaars op Base nu gebruik kunnen maken van de betrouwbare oracles van Chainlink.

Kosten voor oracles verlagen

Andersom zal Base deelnemen aan het Chainlink SCALE-programma, aldus het persbericht. Dit programma is ontworpen om Chainlink-gegevens en -services tegen lagere kosten beschikbaar te maken voor ontwikkelaars.

Niki Ariyasinghe, Global Head of Blockchain Partnerships bij Chainlink Labs, had het volgende te zeggen:

‘We zijn verheugd om de testnet-lancering van Base te ondersteunen en met hen samen te werken aan het SCALE-programma om de groei van het ecosysteem en de acceptatie op lange termijn van het Base Layer-2-netwerk te ondersteunen. Door de bedrijfskosten van oracle-nodes te verlagen, kan Base de groei van het ecosysteem versnellen en een aantrekkelijkere omgeving worden voor het bouwen van veilige en schaalbare Web3-apps.’

Van Chainlink naar Coinbase

Lookonchain houdt de blockchain in de gaten en zij melden op dezelfde dag als Santiment dat er grote LINK-overdrachten waren gedetecteerd in een bekend adres van een whale. Deze gingen overigens niet naar het Base van Coinbase, maar naar concurrent Binance.

Volgens deze analyse is er crypto verplaatst van de niet-circulerende voorraad van LINK, die bestaat uit tokens die door Chainlink zijn gereserveerd, naar een wallet van een whale. De overgedragen LINK werd vervolgens verplaatst naar Binance, waar deze mogelijk op de open markt kunnen worden verkocht.

Hoewel de motieven achter deze transacties nog niet duidelijk zijn, kunnen ze een signaal zijn van een grotere trend in de cryptomarkten. Terwijl prijzen schommelen, kunnen whales, individuen of bedrijven die grote hoeveelheden van een bepaalde cryptocurrency bezitten, profiteren van de volatiliteit om hun activa te verplaatsen.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze transacties net zo goed deel kunnen uitmaken van normale marktactiviteit en niet noodzakelijk indicatief zijn voor een grotere trend.

Het Base-project van Coinbase kent geen eigen cryptocurrency. Maar als ze hun doelen halen, dan lijken vooral de koersen van crypto’s Chainlink en Ethereum op termijn van te kunnen profiteren.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

How Montana stands to benefit if its pro-crypto mining bill is approved

The Montana Senate recently passed a bill designed to protect crypto miners operating within the state. The proposed law, which is currently making its way...

zkSync Era launches with Uniswap and Sushi — First zkEVM on mainnet

Some of the biggest names in decentralized finance, including Uniswap, Sushi, Maker and Curve, are set to launch March 24 on zero-knowledge proof roll-up zkSync...

Narwhal Finance Secures $1M in Seed Funding Led by Animoca Ventures

Denmark, Copenhagen, 24th March, 2023, Chainwire Narwhal Finance Secures $1M in Seed Funding Led by Animoca Ventures Narwhal Finance, the decentralized cross-market perpetual trading platform built on...

Heavyweight champ Oleksandr Usyk seeks to tokenize boxers’ careers

IBF, WBO and WBA heavyweight boxing champion Oleksandr Usyk has put his weight behind a blockchain platform that aims to tokenize and support the boxing...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo