Waarom bitcoin stijgt: gerucht dat Amazon dit jaar nog BTC accepteert als betaalmiddel

Een anonieme bron binnen Amazon heeft aan de Londense zakenkrant City A.M. weten te melden dat de e-commerce gigant plannen heeft om nog dit jaar bitcoin te adopteren als betaalmiddel. Wat, indien het waar is, een belangrijke stap kan vormen voor bitcoin om een meer mainstream publiek te bereiken. Al is het raadzaam om altijd waakzaam te zijn als het gaat om de woorden van een anonieme bron.

Amazon is een enorme partij en het zou vreemd zijn als nieuws van deze orde van grootte uitlekt via een anonieme bron. Al is het natuurlijk niet onwaarschijnlijk dat het bedrijf van de immer ambitieuze Jeff Bezos ook de mogelijkheden van bitcoin en andere cryptocurrency’s onderzoekt. De kosten en risico’s om deze stap te zetten zijn niet extreem hoog voor Amazon, terwijl de opbrengsten in potentie hoog zijn.

De bitcoin koers is sindsdien met 12% gestegen. Of dat door dit nieuws komt, is natuurlijk nooit met de volle 100% hard te maken.

Cryptocurrency’s worden integraal onderdeel van toekomst Amazon

Als we de woorden van de anonieme bron bij Amazon mogen geloven, dan heeft het bedrijf grootste plannen met de cryptocurrency-industrie. Schijnbaar is het gigantische bedrijf niet alleen bezig met de integratie van een betaaloplossing met bitcoin, maar wordt het onderdeel van de toekomst van het bedrijf. Er is binnen Amazon veel discussie gevoerd over het onderwerp en bitcoin moet een integraal onderdeel van de manier worden waarop Amazon in de toekomst gaat werken.

Bitcoin is daarbij de eerste stap voor Amazon, maar daar eindigt het niet. Uiteindelijk moeten er ook andere cryptocurrency’s worden toegevoegd aan de dienstverlening. De orders daartoe komen rechtstreeks vanuit de top, waarmee de anonieme bron refereert aan Jeff Bezos. “Het hele project is klaar om van start te gaan,” zo laat ze verder weten.

Dat laatste is enigszins twijfelachtig omdat Amazon kortgeleden een vacature heeft geplaatst waarin ze aangeven op zoek te zijn naar een “Digital Currency and Blockchain Product Lead.” Het zou bijzonder als Amazon al klaar is om het project te lanceren, terwijl het hoofd van de afdeling nog aangenomen moet worden.

Amazon onderzoekt ook mogelijkheden eigen munt

Behalve de adoptie van onder andere bitcoin, onderzoekt Amazon blijkbaar ook de mogelijkheden om een eigen cryptocurrency in het leven te roepen. Mogelijk lanceert het bedrijf deze munt al in 2022, zo laat de anonieme bron weten tegenover de krant. Er is een mogelijkheid dat Amazon op dit vlak al verder is dan we verwachten.

In februari van dit jaar waren ze namelijk nog op zoek naar toevoegingen aan het tech-team dat een project met de naam “Digital and Emerging Payments” moet volbrengen. Amazon zit niet stil en lijkt zich steeds meer te gaan roeren in de markt voor cryptocurrency’s.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat de e-commerce gigant met een inhoudelijk verhaal gaat komen. Als we de anonieme bron mogen geloven, dan gaan we dit jaar al mooie dingen van het bedrijf zien, maar anders zal het ongetwijfeld binnen afzienbare tijd gebeuren. We weten allemaal dat Amazon er geen fan van is om achter te lopen.

The post Waarom bitcoin stijgt: gerucht dat Amazon dit jaar nog BTC accepteert als betaalmiddel appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo