Waar blijft de hype voor Litecoin? Halving is al over 2 maanden

De koers van Litecoin is vandaag met 2,6% gestegen, maar als we iets uitzoomen valt het tegen. Op 5 augustus is namelijk de halving voor Litecoin, en dit is meestal bullish voor een crypto, maar de koers laat zien dat investeerders hier (nog) niet in geloven.

Zo’n beetje elke crypto koers is sinds begin 2023 flink gestegen, zelfs Bitcoin is gegroeid met 60%. De groei van Litecoin moet het doen met een ‘magere’ 30%. Vergeleken met aandelen, de inflatie, de rente op je bank, en je afvaldoelen is 30% enorm, maar binnen de context van de cryptomarkt telt dit nauwelijks mee.

Gebruikers en waarde Litecoin dalen

De koers van Litecoin is een reflectie van de vraag naar Litecoin, en hoewel deze twee niet altijd gelijk lopen, zijn ze wel nauw verbonden met elkaar. Het aantal actieve gebruikers daalde van een maandelijks hoogtepunt van 830.000 op 10 mei en is sindsdien gedaald tot onder de 500.000 actieve gebruikers.

De totale waarde van Litecoin vergrendeld op DeFi-platforms, is ook flink gedaald vergeleken met het hoogste punt in mei. De rode staven in de grafiek hieronder zijn het aantal actieve gebruikers, blauw staat voor vergrendelde waarde.

10 miljoen transacties Litecoin

Toch heeft het netwerk de afgelopen weken een gezonde groei doorgemaakt en bereikt het nog steeds gezonde mijlpalen. De Litecoin Foundation heeft laten weten het de afgelopen 6 weken ten minste 10 miljoen transacties heeft uitgevoerd, wat toch een mooie mijlpaal is.

Omcirkel 5 augustus in je agenda

De Litecoin-halving staat gepland rond 5 augustus en zal de beloningen halveren die miners ontvangen voor het bevestigen van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain. Het werk van miners omvat simpelweg het raden van het juiste getal, en degene die als eerste succesvol raadt, ontvangt de beloning in de vorm van Litecoin.

Bij elke halving wordt de beloning die miners krijgen voor het minen van nieuwe blokken gehalveerd. In het verleden ontvingen ze 50 LTC per blok, gevolgd door 25 Litecoins na de eerste halving. Nu, na deze laatste halving, was de beloning verder gezakt naar 12,5 Litecoins. Een halvering vindt plaats na een vastgesteld aantal geminede blokken, namelijk om de 840.000 blokken.

Na de halving van 5 augustus daalt de beloning naar 6,25 LTC, wat tegen de huidige Litecoin koers 504 euro is.

All Dutch and English crypto news!

Tourists are unhappy with crypto payments ban in Bali

The government of Bali, Indonesia, recently cracked down on crypto payments for goods and services and reminded tourists that the Indonesian Rupiah is the only...

Bybit gets pre-approval in Kazakhstan as crypto custody service provider

Cryptocurrency exchange Bybit continues the expansion of its operations after receiving "in-principle" approval from regulators in Kazakhstan.  On May 29, the exchange announced its pre-approval from...

Fantom resolves to give back 15% of gas fees to certain projects

Fantom blockchain will reward projects that contribute toward high usage of gas fees. The move aims at driving increased demand for block space. Eligible applications will be...

Why is the crypto market up today? Imminent debt ceiling vote boosts the market

Key takeaways The cryptocurrency market is up by more than 2% today after underperforming for the best part of May. Bitcoin topped the $28k mark for the...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo