Vrijdag en maandag worden nieuwe bitcoin ETF’s gelanceerd, strijd om management fee’s begint

Afgelopen dinsdag werd voor het eerst in de geschiedenis van de Verenigde Staten een op bitcoin gebaseerde ETF gelanceerd. Deze werd verzorgd door ProShares. De verwachting is dat komende vrijdag een bitcoin ETF van Valkyrie op de markt komt, en dat maandag VanEck aan de beurt is.

Hoog handelsvolume

De ETF van ProShares had een ongelofelijk succesvolle lancering en zag op dag 1 een handelsvolume van meer dan een miljard dollar. Een dag later behaalde de bitcoin koers een nieuwe all time high.

Het is natuurlijk niet zeker of de lancering van de nog uit te komen ETF’s net zo succesvol zal zijn, en ook opgevolgd worden door flinke prijsstijgingen. Het explosieve handelsvolume van de ETF van ProShares kan ook komen doordat het de eerste van zijn soort is.

Afgeleide van een afgeleide

De exchange-traded fund van Valkyrie is vanaf vrijdag te verhandelen op de Nasdaq, en is ook gebaseerd op futures op bitcoin. Dat betekent dat deze ETF een afgeleid product is van een afgeleid product van bitcoin. De Amerikaanse financiële waakhond kan geen toezicht houden op bitcoin, maar wel op afgeleide producten, zoals de futures die de CME aanbiedt.

Dat is de reden waarom ETF’s op bitcoin futures wel zijn goedgekeurd, en ETF’s direct gebaseerd op de koers van bitcoin (nog) niet zijn toegestaan.

Valkyrie diende voor het eerst een aanvraag voor de ETF in, in augustus. Een leuk detail is dat het product terug te vinden is onder ticker BTFD, dit staat voor buy the f-cking dip.

Vraag naar spot

Nate Geraci, eigenaar van de ETF Store, denkt dat de markt voor future ETF’s snel verzadigd is.

‘Ik denk dat al deze op futures gebaseerde ETF’s van geleende tijd leven. Uiteindelijk willen beleggers spotproducten. Maar in de tussentijd zijn deze ETF’s de op één na beste optie.’

Lage beheervergoeding

Zo ver is het nog niet, en er valt nog genoeg geld te verdienen met op futures gebaseerde ETF’s. Daarom lanceert VanEck maandag 25 oktober zijn eigen ETF. Zij vragen een lagere vergoeding dan de concurrenten. Valkyrie vraagt namelijk 0,95%, ProShares 1% en VanEck vraagt 0,65%.

‘VanEck lanceert met een lagere vergoeding, een opmaat voor de meedogenloze concurrentie die zich in deze ruimte gaat afspelen.’ zei Geraci.

The post Vrijdag en maandag worden nieuwe bitcoin ETF’s gelanceerd, strijd om management fee’s begint appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo