Voormalige beursoperator in China afgebouwd door Huobi

Volgens openbaar beschikbare gegevens hebben belanghebbenden in het Chinese bedrijf dat werd opgericht om de cryptocurrency-uitwisseling Huobi te exploiteren, besloten de entiteit te ontbinden. Eind 2013 werd het bedrijf, Beijing Huobi Tianxia Network Technology Ltd., opgericht. En het is voor 70,52% eigendom van de oprichter en CEO van Huobi Group, Li Lin.

Het bedrijf heeft in totaal vijf dochterondernemingen en 10 miljoen yuan, $ 1 miljoen, in maatschappelijk kapitaal. Belanghebbenden zullen nu overgaan tot het uitschrijven van Beijing Huobi Tianxia binnen 45 dagen, nadat de resolutie ten gunste van ontbinding op 22 juli is aangenomen. Binnen dezelfde termijn worden schuldeisers verzocht hun vorderingen kenbaar te maken aan het vereffeningsteam, onder leiding van Li.

Huobi vertelde aan Cointelegraph dat het een entiteit is die Huobi jaren geleden in Peking heeft geregistreerd, in de vroege stadia van ontwikkeling. Volgens Huobi heeft deze entiteit geen zakelijke activiteiten gehad. Daarom is deze niet nodig en heeft ze annulering aangevraagd.

De aandelenkoers van Huboi Technology Ltd., ook eigendom van Li en een dochteronderneming van Huobi Group, is tijdens handelsuren op 27 juli met 21,88% gedaald, op het moment van schrijven. OKEx, het bedrijf dat net als Huobi naar het buitenland verhuisde na het harde optreden van Peking tegen crypto in 2017, besloot ook op 24 juni een in China gevestigde entiteit genaamd Beijing Lekuda Network Technology Co., Ltd. te ontbinden.

Zo onthullen openbaar beschikbare gegevens ook. Het liquidatie- en clearingproces voor het bedrijf zal plaatsvinden onder toezicht van de OKEx-oprichter Mingxing Xu, ook bekend als Star Xu. Te midden van een hernieuwde periode van druk van de overheid op de cryptocurrency-industrie, heeft de ontbinding van beide entiteiten plaatsgevonden. De druk van de overheid wordt ook uitgeoefend op de aanwezigheid op sociale media en internet, evenals mijnsites.

Onlangs uitte Bobby Lee zijn angst dat Peking binnen 4 of 5 jaar een stap zou kunnen zetten om cryptocurrency ronduit te verbieden. Lee runde China’s eerste crypto-uitwisseling BTCChina. Als een expliciete staatsrivaal voor gedecentraliseerde cryptocurrencies, verloopt tegelijkertijd de ontwikkeling van een gecentraliseerde, door de Centrale Bank uitgegeven digitale yuan, de e-CNY.

Het bericht Voormalige beursoperator in China afgebouwd door Huobi verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Wat willen programmeurs Ethereum met data van wallet MetaMask?

ConsenSys verzamelt IP- en wallet-adressen van gebruikers van het populaire MetaMask. Dit krijgt ConsenSys voor elkaar via blockchain-bedrijf Infura. ConsenSys is een softwarebedrijf voor Ethereum...

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo