Voor blockchain en digitale activa vertrouwt EU $ 30 miljoen toe aan nieuw fonds

Analisten hebben het gebrek aan technologiereuzen van eigen bodem in de Europese Unie is al lang verworpen. Hierbij wordt gewezen op de kloof tussen het blok en tegenhangers zoals de Verenigde Staten en China. Echter, de EU lijkt nu stappen te ondernemen om haar investeringen in innovatieve technologieën op te voeren. Het EU-agentschap dat verantwoordelijk is voor de financiering van kmo’s, het Europees Investeringsfonds (EIF), heeft onlangs een nieuw fonds voor digitale activa en blockchain ondersteund.

Fabric Ventures heeft 30 miljoen dollar van het EIF veiliggesteld op een totaal van 120 miljoen dollar voor zijn fonds voor 2021. Het bedrijf is een in Luxemburg gevestigd durfkapitaalfonds dat investeert in digitale activa, tokenisatie projecten en andere blockchain-applicaties. Executives van Ethereum, PayPal, (Transfer)Wise, Square, Google, Galaxy Digital, PayU, Ledger en vele anderen zijn onder meer andere spraakmakende investeerders.

De oprichters van het fonds zien toch de betrokkenheid van het EIF als een belangrijk signaal dat het blok mogelijk een nieuwe, strategische benadering van technologie-investeringen kiest. Richard Muirhead, Max Mersch en Anil Hansjee vormen samen het Fabric Ventures-team. Laatstgenoemde van de drie, Anil Hansjee, heeft vijf jaar lang aan het hoofd gestaan van PayPal Ventures EMEA.

Eerder richtte het trio het Firestartr-fonds op, ondersteund door Bitstamp, Tray.io, Railsbank en anderen. De interesses van het trio zijn gericht op digitale tokens, gedecentraliseerd bestuur en marktinfrastructuur. In een interview deelde Muirhead zijn mening over het belang van de betrokkenheid van het EIF bij het nieuwe project.

Hij vindt dat het ding om hier, op te merken is dat er een erkenning is op het niveau van de Europese Commissie. En dat dit gebied van geopolitiek belang is voor het EU-blok. Hij zei verder dat de wilde westen-benadering van Noord-Amerika Aan de ene kant staat, terwijl de surveillancestaat van de Chinese Communistische Partij aan de andere kant staat.

Muirhead vindt dat het Europees blok een derde optie voor het individu aan het maken is. En dat het gericht is op het benutten van nieuwe technologieën die netwerken en marktplaatsen tussen gebruikers die gegevens delen voor hun eigen en wederzijds voordeel. Los van het feit of men het wel of niet eens is met Muirheads karakterisering van de benaderingen van de VS en China.

Gestimuleerd door adoptie van grote namen zoals Goldman Sachs, PayPal en Tesla verklaarde Fabric Ventures dat de netwerkkapitalisatie van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) binnen 10 jaar $ 1 biljoen bereikte. De plannen van het fonds zijn ingespeeld om te investeren in verschillende softwaretokens, gedecentraliseerde netwerken en applicaties. Het gaat om applicatie die vallen onder “open web” en “open finance” waarbij het fonds ook zal investeren in traditionele aandelen.

Alain Godard EIF-CEO heeft gezegd dat het partnerschap beoogt te voorzien in de financiële ondersteuningsbehoeften van startups en ondernemers die werkzaam zijn op het gebied van blockchain. Zo gaf Godard aan in een officieel commentaar op het besluit van het EIF om het fonds te steunen. De CEO noemde blockchain een gebied van bijzonder strategisch belang voor de EU en hun concurrentievermogen op het wereldtoneel.

De Europese Commissie onderneemt stappen om haar anti-witwasregime (AML) verder te versterken en een nieuw agentschap op te richten dat zich toelegt op AML-toezicht, met gevolgen voor de crypto-ruimte. Dit vindt parallel plaats met deze erkenning van de toenemende centraliteit van de digitale economie.

Naar verluidt hebben onlangs gelekte documenten van de Commissie het huidig onvoldoende gereguleerd zijn van de overdracht van crypto-activa in het blok aan het licht gebracht. Hierbij wordt de bezorgdheid geuit dat crypto-investeerders hierdoor worden blootgesteld aan risico’s voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Ook heeft de Commissie een regelgevingsvoorstel uitgebracht met de titel Markets in Crypto-Assets. Hiermee wordt gestreefd naar een alomvattend regelgevingskader voor de sector.

Het bericht Voor blockchain en digitale activa vertrouwt EU $ 30 miljoen toe aan nieuw fonds verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo