Volgens JPMorgan verkiezen institutionele beleggers Bitcoin boven goud

Een piek in de instroom van instellingen is naar verluidt één van de redenen waarom de prijs van Bitcoin met meer dan 35% is gestegen om zo het hoogste punt in meerdere weken van 55.348 dollar te bereiken

Institutionele beleggers hebben steeds meer interesse in het kopen van Bitcoin (BTC) getoond, en gaven zelfs de voorkeur aan deze top crypto boven goud als een afdekking tegen inflatie, dit al volgens de in de Verenigde Staten gevestigde investeringsbank JPMorgan.

Analisten bij de bank identificeerden de toegenomen instroom in BTC fondsen als één van de redenen waarom de Bitcoin prijs steeg vanaf het dieptepunt in september van 40.000 dollar tot een prijspiek van rond de 55.000 dollar deze week.

In een onderzoeksnota die afgelopen donderdag werd gepubliceerd, wees JPMorgan er tevens op dat de 35% stijging van Bitcoin alsmede een opwaartse impuls kreeg van het positieve nieuws van de Amerikaanse regelgevers en een toename van het gebruik van het Lightning Network, aangezien de burgers van El Salvador Bitcoin als een wettig betaalmiddel blijven omarmen.

Op regelgevend gebied beweerden de Fed voorzitter Jerome Powell en de voorzitter Gary Gensler van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onlangs dat de Verenigde Staten crypto niet zullen verbieden, zoals het wel in China het geval is. Dit nieuws veroorzaakte een opwaartse reactie in de markt en zag Bitcoin ook flink boven de 50.000 dollar uitkomen.

Beleggers verkiezen BTC als een veilige haven boven goud

Volgens de beleggersnota van JPMorgan is er een groeiende interesse in Bitcoin onder de institutionele beleggers, waarbij velen hun posities in goud ten gunste van de cryptovaluta willen opgeven.

“Institutionele beleggers lijken naar Bitcoin terug te keren en zien het wellicht als een betere inflatiehedge dan goud”, aldus de analisten.

Het rapport wijst alsook op een trendomkering waardoor er de afgelopen maanden meer geld naar Bitcoin dan naar goud is gegaan.

JPMorgan vertelde de investeerders via de berichtgeving dat er in 2021 meer dan 10 miljard dollar uit de Gold ETF’s is onttrokken, dit terwijl Bitcoin een instroom van meer dan 20 miljard dollar heeft gezien. Deze trend is volgens het bedrijf indicatief voor de verhoogde institutionele investeringen in Bitcoin, wat de prijsactie van de crypto ondersteunt, zoals die de afgelopen dagen is waargenomen.

De Bitcoin prijs is op het moment van schrijven weer boven de 54.500 dollar, dit na het opnieuw doorbreken van het 53.000 dollar niveau afgelopen woensdag te midden van het negatieve nieuws over de toonaangevende stablecoin Tether (USDT). Aangezien oktober historisch gezien positief voor Bitcoin is, zouden de prijzen de komende dagen weer boven de 55.000 dollar uit kunnen komen om zich erna op de technische weerstand in de regio tussen de 58.000 tot 60.000 dollar te richten.

The post Volgens JPMorgan verkiezen institutionele beleggers Bitcoin boven goud appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo