Volgens JPMorgan kopen instellingen Bitcoin in plaats van goud, terwijl de inflatie oploopt

Door ver boven het weerstandsniveau van $ 50.000 te stijgen, heeft Bitcoin (BTC) deze week een rally van 35% geleid. En BTC heeft hierbij de marktkapitalisatie van $ 1 biljoen hersteld. De recente prijsstijging voor BTC werd voornamelijk toegeschreven aan institutionele beleggers die op zoek waren naar een afdekking tegen inflatie, volgens een notitie die JPMorgan donderdag met klanten heeft gedeeld.

Volgens de analisten heeft de hernieuwde opkomst van inflatiezorgen bij beleggers de belangstelling voor het gebruik van Bitcoin als inflatie hedge, hernieuwd. De analisten verklaarden dit met het argument dat er een verschuiving is in de perceptie van de verdiensten van BTC in relatie tot goud. Het lijkt erop dat institutionele beleggers terugkeren naar Bitcoin en ze zien het misschien als een betere inflatie hedge dan goud, leggen de analisten uit.

Niet alleen instellingen doen dit want Kevin O’Leary, Shark Tank-ster, verklaarde eerder deze week dat crypto nu verantwoordelijk is voor een grotere toewijzing in zijn portefeuille dan goud. Een JPMorgan-rapport van mei staat in contrast met het huidig momentum in de richting van Bitcoin. Toen merkten analisten op dat grote investeerders destijds overstapten van Bitcoin naar traditioneel goud.

Twee andere factoren, die volgens JPMorgan achter de huidige rally liggen, werden door hem aangedragen. De analisten merkten op dat de recente verzekeringen van Amerikaanse beleidsmakers dat het niet de bedoeling is om de stappen van China te volgen om het gebruik of het mijnen van cryptocurrencies te verbieden, een van de factoren is.

Tweede factor is de recente opkomst van het Lightning Network en betalingsoplossingen voor de tweede laag, geholpen door de acceptatie van Bitcoin in El Salvador. JPMorgan noemde speculatie rond de op handen zijnde goedkeuring van een op de beurs verhandeld fonds voor Bitcoin-futures, niet als een belangrijke aanjager van de prijs. Terwijl andere analisten deze week dit wel aangaven als te zijn een drijvende factor van de prijsstijging.

Op het moment van publicatie handelt BTC volgens CoinMarketCap op $ 53.884,76. Sommige afdelingen van JPMorgan tonen een groeiende interesse in crypto-activa en blockchain-initiatieven. Toch verklaarde CEO Jamie Dimon maandag in een interview dat hij een scepticus blijft van BTC en het zelfs een beetje vergeleek met vals goud.

Het bericht Volgens JPMorgan kopen instellingen Bitcoin in plaats van goud, terwijl de inflatie oploopt verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo