Volgens JPMorgan kopen instellingen Bitcoin in plaats van goud, terwijl de inflatie oploopt

Door ver boven het weerstandsniveau van $ 50.000 te stijgen, heeft Bitcoin (BTC) deze week een rally van 35% geleid. En BTC heeft hierbij de marktkapitalisatie van $ 1 biljoen hersteld. De recente prijsstijging voor BTC werd voornamelijk toegeschreven aan institutionele beleggers die op zoek waren naar een afdekking tegen inflatie, volgens een notitie die JPMorgan donderdag met klanten heeft gedeeld.

Volgens de analisten heeft de hernieuwde opkomst van inflatiezorgen bij beleggers de belangstelling voor het gebruik van Bitcoin als inflatie hedge, hernieuwd. De analisten verklaarden dit met het argument dat er een verschuiving is in de perceptie van de verdiensten van BTC in relatie tot goud. Het lijkt erop dat institutionele beleggers terugkeren naar Bitcoin en ze zien het misschien als een betere inflatie hedge dan goud, leggen de analisten uit.

Niet alleen instellingen doen dit want Kevin O’Leary, Shark Tank-ster, verklaarde eerder deze week dat crypto nu verantwoordelijk is voor een grotere toewijzing in zijn portefeuille dan goud. Een JPMorgan-rapport van mei staat in contrast met het huidig momentum in de richting van Bitcoin. Toen merkten analisten op dat grote investeerders destijds overstapten van Bitcoin naar traditioneel goud.

Twee andere factoren, die volgens JPMorgan achter de huidige rally liggen, werden door hem aangedragen. De analisten merkten op dat de recente verzekeringen van Amerikaanse beleidsmakers dat het niet de bedoeling is om de stappen van China te volgen om het gebruik of het mijnen van cryptocurrencies te verbieden, een van de factoren is.

Tweede factor is de recente opkomst van het Lightning Network en betalingsoplossingen voor de tweede laag, geholpen door de acceptatie van Bitcoin in El Salvador. JPMorgan noemde speculatie rond de op handen zijnde goedkeuring van een op de beurs verhandeld fonds voor Bitcoin-futures, niet als een belangrijke aanjager van de prijs. Terwijl andere analisten deze week dit wel aangaven als te zijn een drijvende factor van de prijsstijging.

Op het moment van publicatie handelt BTC volgens CoinMarketCap op $ 53.884,76. Sommige afdelingen van JPMorgan tonen een groeiende interesse in crypto-activa en blockchain-initiatieven. Toch verklaarde CEO Jamie Dimon maandag in een interview dat hij een scepticus blijft van BTC en het zelfs een beetje vergeleek met vals goud.

Het bericht Volgens JPMorgan kopen instellingen Bitcoin in plaats van goud, terwijl de inflatie oploopt verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo