Volgens de president van Siam Commercial Bank kan DeFi niet volledig worden gereguleerd

CEO van SCB 10X en de president van Siam Commercial Bank (SCB), Arak Sutivong, heeft inzicht gegeven in hoe een van de grootste durfkapitaalfondsen in Zuidoost-Azië de toekomst van gedecentraliseerde financiering (DeFi) ziet als het gaat om de controversiële kwestie van regelgeving.

SCB 10X richt zich voornamelijk op investeringen in op blockchain gebaseerde financiële diensten, zoals DeFi en digitale activa. Het is de venture-tak van SCB, de oudste bank van Thailand. Sutivong benadrukte dat DeFi inmiddels “door vele maatregelen” was doorgebroken tot de mainstream. Hij gaf dit aan in zijn openingstoespraak op, REDeFiNE, de tweede jaarlijkse wereldwijde virtuele DeFi-top van SCB 10X.

Met meer dan $ 100 miljard aan totale waarde dit jaar in het DeFi-ecosysteem, merkte Sutivong in termen van groei op dat de sector de afgelopen zes maanden een vertienvoudiging had gezien. Hij zei dat volgens veel andere statistieken de sector een “enorme groei” heeft gezien. Statistieken zoals gebruikers, verhandeld volume op beurzen en ontwikkelde gedecentraliseerde applicaties.

Echter, Sutivong benadrukt, met al deze ontwikkeling en opwinding dat er verschillende problemen blijven opdoemen over de ontluikende industrie. Hij merkte hierbij op dat er enkele zorgwekkende gebieden zijn, zoals fraude die we in het nieuws blijven horen. Vanuit belanghebbenden uit de sector en regelgevers is er veel bezorgdheid geweest.

Volgens Sutivong brengt het aanpakken hiervan op de middellange en lange termijn unieke uitdagingen met zich mee, omdat DeFi per definitie niet volledig kan worden gereguleerd. De CEO van SCB 10X legde uit dat in plaats daarvan er een raamwerk moet komen voor hoe DeFi kan worden geïntegreerd met de rest van het financiële ecosysteem.

Wereldwijde regelgevers en organisaties hebben een reeks interventies gepleegd, variërend van proactief tot ronduit vijandig. Hierna volgden de opmerkingen van Sutivong over duurzaamheid en veranderende benaderingen van naleving van regelgeving. Het World Economic Forum publiceerde begin juni een beleidstoolkit voor DeFi, waarin manieren worden voorgesteld om compenserende behoeften in evenwicht te brengen.

Een voorbeeld is het vervullen van aspiraties voor decentralisatie en privacy, en tegelijkertijd illegale activiteiten zoals het witwassen van geld verminderen. De toolkit ging meer specifiek in op de bezorgdheid dat nieuwe regelgevende interventies aanzienlijke kosten zouden kunnen veroorzaken voor DeFi-startups. Zo zouden kleinere deelnemers worden ontmoedigd om de markt te betreden.

Voor veel DeFi-ontwikkelaars waren deze zorgen bijzonder acuut. Omdat ze er niet zeker van zijn hoe de aanbevelingen van de Financial Action Task Force voor het reguleren van aanbieders van virtuele activaservices hen zullen beïnvloeden.

Dan M. Berkovitz, commissaris van de Commodity Futures Trading Commission van de Verenigde Staten, verklaarde begin juni dat hij gelooft dat DeFi-derivatenplatforms mogelijk in strijd zijn met de Commodity Exchange Act van het land en dus illegaal zijn.

Het bericht Volgens de president van Siam Commercial Bank kan DeFi niet volledig worden gereguleerd verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo