Volgens CEO van Coinbase kunnen NFT’s even groot of groter zijn dan alle cryptovaluta op de uitwisseling

Het bedrijf Coinbase bereidt zich voor om binnenkort zijn eigen non-fungible token (NFT) -platform uit te rollen. Tegelijkertijd, heeft Brian Armstrong, de CEO van de cryptocurrency-uitwisseling, het belang ingeschat van het aanstaande NFT-aanbod van het bedrijf. Met een omzet van $ 1,2 miljard publiceerde Coinbase op dinsdag zijn financiële resultaten over het derde kwartaal.

Deze zijn vooral afkomstig van de transactiekosten van het platform voor het verhandelen van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). In de Verenigde Staten is het bedrijf de grootste cryptobeurs, waarvan de aandelen openbaar worden verhandeld op Nasdaq. De activiteiten van de beurs zullen opvallend gestimuleerd worden met het NFT-aanbod van Coinbase.

De reden hiervoor is dat het NFT-platform de gehele bestaande cryptocurrency-activiteiten van Coinbase zou kunnen omdraaien. Volgens Bloomberg deed Armstrong de verklaring dinsdag tijdens een telefonische vergadering. De CEO van Coinbase gaf aan dat ze erg enthousiast zijn over NFT’s. Verder dat NFT’s in de toekomst een heel groot gebied voor crypto worden en dat is het nu al.

Armstrong voegde eraan toe dat het evengroot of groter zou kunnen zijn dan de cryptocurrency-activiteiten van Coinbase. Voor het lanceren van zijn eigen NFT-platform heeft Coinbase officieel plannen aangekondigd voor midden oktober. Het doel hiervan is zodat zijn gebruikers op Ethereum gebaseerde NFT’s kunnen maken, kopen, ontdekken en presenteren.

Gebruikers zullen de dienst als een sociale media-achtige ervaring aangeboden krijgen, zodat ze verschillende profielen kunnen volgen en updates kunnen ontvangen. Een groot aantal mensen heeft al aangegeven bereid te zijn om het aanbod te proberen, omdat Coinbase verwacht zijn NFT-platform later dit jaar te lanceren. Meer dan 1 miljoen mensen hadden zich aangemeld voor het platform, een paar dagen nadat Coinbase in oktober zijn NFT-wachtlijst begon.

Naar verluidt heeft Coinbase tot nu toe meer dan 2,5 miljoen e-mails ontvangen van gebruikers die zich willen aanmelden voor de markt en het aantal aanvragers is snel blijven groeien. Van de in totaal 68 miljoen geverifieerde gebruikers van Coinbase en 8,8 miljoen maandelijkse actieve gebruikers vanaf het tweede kwartaal van 2021, vormt dit aantal van 2,5 miljoen maar een klein deel.

De afgelopen 30 dagen heeft OpenSea, de grootste NFT-marktplaats ter wereld, voor meer dan $ 1,7 miljard aan transacties verwerkt. Volgens gegevens van DappRadar, leverancier van branchegegevens, hebben meer dan 230.000 gebruikers in de afgelopen periode gebruik gemaakt van zijn slimme contracten.

Te midden van de parabolische groei van de NFT-industrie is Coinbase slechts een van de vele wereldwijde crypto-uitwisselingen die hun NFT-platforms plannen of al hebben gelanceerd. FTX, de crypto-uitwisseling van Sam Bankman-Fried, werd in september het nieuwste cryptoplatform dat de lancering van een native NFT-marktplaats aankondigde. In juni debuteerde Binance, ‘s werelds grootste crypto-uitwisseling, met zijn eigen NFT-platform.

Het bericht Volgens CEO van Coinbase kunnen NFT’s even groot of groter zijn dan alle cryptovaluta op de uitwisseling verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Crypto Biz: Kraken offers stock trading as exchanges adapt to changing regulations

Cryptocurrency exchanges are adopting alternative strategies to conduct business in the face of tighter crypto regulatory environments worldwide. Signs are everywhere. Kraken is reportedly moving to offer...

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo