Volgens CEO komt Ripple-zaak met SEC waarschijnlijk in 2022 tot een conclusie

De CEO van Ripple liet weten dat de langdurige vete tussen gedistribueerd grootboektechnologiebedrijf Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten zijn einde nadert. Ondanks een langzaam verlopend gerechtelijk proces benadrukte Brad Garlinghouse de vooruitgang die in de zaak is geboekt. De Ripple-zaak zou waarschijnlijk in 2022 eindigen, voorspelde hij in een gesprek met CNBC.

Garlinghouse zei dat het duidelijk is dat ze goede vragen van de rechter zien. Hij voegde ook eraan toe dat de rechter beseft dat dit niet alleen om Ripple gaat. En dat het bredere consequenties zal hebben. De SEC klaagde Ripple vorig jaar aan en beschuldigde het bedrijf van het verkopen van effecten zonder vergunning in de vorm van XRP-tokens sinds 2013. Door aan te geven dat XRP niet als een beveiliging moet worden beschouwd, maakte Ripple bezwaar tegen de claims.

Voordat Ripple verder ging met zijn token-verkoop had het bedrijf zich ervan bewust kunnen zijn dat XRP een effect van zijn juridische adviseurs zou kunnen zijn, beweerde de SEC. En voor het krijgen van toegang tot het juridisch advies van de gedaagde, diende de autoriteit een vordering in. De vordering werd door de rechtbank afgewezen, waarbij verwezen werd naar het verschoningsrecht van de advocaat.

Ripple-managers deelden inzichten over de zaak in de loop van het jaar en de invloed ervan op het bedrijfsleven. De SEC-rechtszaak heeft de uitbreiding van Ripple naar de regio Azië-Pacific niet beschadigd, verklaarde Garlinghouse. Het moment de zaak is geregeld, bekijkt het bedrijf ook een mogelijke beursgang.

XRP-tokenhouders boden hun ondersteuning aan en om zich als beklaagden bij de zaak te kunnen voegen, hebben ze ‘vrienden van de rechtbank’-briefjes ingediend. Zo zouden ze Ripple kunnen ondersteunen in zijn beweringen dat het token geen effectenwetten schendt. In oktober oordeelde de rechter echter dat individuele XRP-houders niet als gedaagden kunnen optreden in de lopende rechtszaak van Ripple.

Het bericht Volgens CEO komt Ripple-zaak met SEC waarschijnlijk in 2022 tot een conclusie verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Positive Signs Flash for Bitcoin But This Level is a Major Obstacle (BTC Price Analysis)

Bitcoin's price action has rebounded significantly while testing key support levels. The next few days could determine whether the market would start a mid-term recovery...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo