Visa betaalt 825 miljoen euro voor Ripple-partner

Creditcardmaatschappij Visa neemt het bedrijf Currencycloud over voor 825 miljoen euro.  Currencycloud ontwikkelt API’s voor grensoverschrijdende transacties en valutawisseldiensten, en is sinds juli 2020 een partner van Ripple.

Visa voltooit overname Currencycloud

De overname werd gisteren aangekondigd door CurrencyCloud en door Visa. In de aankondiging staat dat Visa 700 miljoen Britse pond heeft betaald om Currencycloud in te lijven, dit is gelijk aan 825 miljoen euro. De aankoop van Currencycloud is bedoeld om de transparantie, flexibiliteit en snelheid te verbeteren bij het uitvoeren van grensoverschrijdende overschrijvingen of het uitvoeren van valutatransacties voor de klanten van de twee bedrijven.

Visa had al aandelen Currencycloud

Visa en Currencycloud hebben in juli van dit jaar definitief een deal getekend en om de overname van het in Londen gevestigde bedrijf af te ronden. De twee bedrijven waren al met elkaar verstrengeld, aangezien Visa al een aandelenbelang in Currencycloud bezit. Bovendien sloot Visa zich vorig jaar aan bij de Currencycloud-financieringsronde, samen met andere investeerders zoals SBI uit Japan.

Aangesloten bij RippleNet

Currencycloud sloot zich eerder dit jaar aan bij Ripple’s betalingsnetwerk RippleNet om nieuwe mechanismen voor internationale transacties te onderzoeken. Hierbij lag de focus op de regio’s waar regelgevend beleid verstikkend werkt voor het MKB.

Visa wil digitale betalingen revolutioneren

Visa verwacht dat digitale activa in de toekomst een veel grotere rol zullen spelen bij dagelijkse betalingen. Niet verwonderlijk dus, dat ze als een gek op de crypto-trein springen.

In maart begon Visa met het direct afwikkelen van digitale valutatransacties op de Ethereum-blockchain met behulp van de USDC stablecoin. In augustus besteedde Visa 49,5 ETH voor een CryptoPunk, wat het hoofd van crypto van het bedrijf beschreef als een geweldige manier om meer te leren over de bloeiende NFT-markt door ervaring uit eerste hand. Eerder deze maand onthulde het bedrijf dat ze een adviesgroep voor cryptocurrency willen oprichten, omdat klanten hier naar vragen.

The post Visa betaalt 825 miljoen euro voor Ripple-partner appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo