‘Vierde kwartaal van 2021 wordt vuurwerk voor Bitcoin en Ethereum’

Mike Novogratz heeft zich in het programma Squawk Box van CNBC positief uitgesproken over de toekomst van bitcoin. De succesvolle investeerder verwacht vuurwerk van bitcoin en ether in het vierde kwartaal van 2021. Novogratz is de oprichter en CEO van Galaxy Digital en is eigenlijk altijd wel positief over de bitcoin koers, dus dit komt niet als een verrassing.

‘De prijzen zullen op dit niveau waarschijnlijk stabiliseren en mogelijk consolideren. Mijn gok is dat het vierde kwartaal van 2021 een goede wordt voor de beurs en voor crypto,’ zo laat Novogratz weten in het interview. Volgens hem is de huidige opleving van bitcoin te wijten aan de interesse van Walmart en Amazon in de crypto-industrie.

“Prices will probably stabilize here a little bit and consolidate,” says @Novogratz on #crypto #bitcoin. “My guess is Q4 the S&P has a good quarter and crypto has a good quarter.” pic.twitter.com/Ney9XtxaHa

— Squawk Box (@SquawkCNBC) August 25, 2021

Amazon en Walmart op zoek naar crypto-ingenieurs

De grootste bedrijven ter wereld zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat crypto een blijvertje is. Waar we ons de afgelopen jaren misschien nog zorgen maakten om een algeheel verbod van overheden, lijkt momenteel het tegenovergestelde te gebeuren. De regulering rondom crypto begint steeds meer vorm te krijgen en dat biedt grote partijen de zekerheid die ze nodig hebben om in de industrie te investeren.

Het is dan ook geen verrassing dat partijen als Walmart en Amazon momenteel op zoek zijn naar crypto-ingenieurs om zich voor te bereiden op de adoptie van bitcoin en mogelijk andere cryptocurrency’s. Novogratz ziet dit dan ook als een duidelijk teken dat de grote jongens mee willen doen aan deze revolutie en dat is precies wat we als industrie nodig hebben om de volgende stap te zetten.

Waar bitcoin in de beginjaren nog werd gezien als een valuta voor nerds en criminelen, begint dat narratief steeds meer te veranderen. Vooral voor inwoners van landen waarvan de nationale valuta onderhevig is aan stevige inflatie kan bitcoin een uitkomst zijn. Daarnaast laat het Lightning Network een indrukwekkende groei zien, wat veelbelovend is voor de toekomst van bitcoin als betaalmiddel.

Het politieke moment van bitcoin

Behalve de groeiende adoptie onder bedrijven heeft bitcoin inmiddels ook voet aan de grond gekregen in de politiek. De Amerikaanse politiek was enkele dagen in de ban van crypto vanwege een bepaling in een wetsvoorstel rondom infrastructuur die mogelijk een grote negatieve impact kon hebben op de industrie. Het blijkt dat steeds meer politici de voordelen van bitcoin inzien en het de digitale munt niet meer per definitie aan de kant schuiven als een risicovol experiment.

Uiteraard heeft bitcoin nog altijd politieke tegenstanders omdat het een bedreiging is voor de monetaire soevereiniteit van landen, maar het is goed om te zien dat er ook politici zijn die openstaan voor deze innovatie. Bitcoin heeft de potentie om in de toekomst te acteren als het stevige fundament van ons geldsysteem. De basis van een transparant en eerlijk financieel systeem waarbinnen niemand de macht heeft om zomaar geld bij te drukken.

Volgens Mike Novogratz was dit voor het eerst dat Washington crypto erkende als een volwaardige industrie. Een belangrijke bevestiging voor de hele wereld dat bitcoin een blijvertje is en dat geeft grote partijen de zekerheid die ze nodig hebben om in de industrie te durven investeren.

The post ‘Vierde kwartaal van 2021 wordt vuurwerk voor Bitcoin en Ethereum’ appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo