Videoverslag van Cointelegraph over stablecoin-crisis, is het een enorm risico of FUD?

Cointelegraph bespreekt in zijn nieuwste videoverslag de systeemrisico’s van stablecoins voor de stabiliteit van zowel crypto- als traditionele markten. Doordat stablecoins een belangrijke rol spelen in het functioneren van cryptohandel en gedecentraliseerde financiën, zijn deze de ruggengraat van het crypto-ecosysteem geworden. Sinds begin 2021 is hun marktkapitalisatie verviervoudigd.

Echter, velen vragen zich af of hun groei echt duurzaam is door het gebrek aan transparantie rond de reserves die stablecoins ondersteunen. Terwijl een aanzienlijk bedrag wordt aangehouden in de vorm van risicovollere activa zoals commercial papers, toonden de recente onthullingen van belangrijke stablecoins aan dat alleen een deel van hun reserves uit contanten bestaat.

De bezorgdheid van sommige analisten is dat in het geval van een neergang op de markt, uitgevers van stablecoin moeite kunnen hebben om aan de terugkoopverzoeken van hun klanten te voldoen. De mogelijkheid bestaat dat dit kan leiden tot een ineenstorting van het vertrouwen van investeerders in die stablecoins, met ernstige gevolgen voor de algehele cryptomarkt.

Frances Coppola, financieel commentator en vocale stablecoin-criticus, gaf aan dat de hele zaak standhoudt zolang iedereen gelooft dat het goed is. En ze het allemaal voor hun eigen handel gebruiken en niemand ooit geld probeert te verdienen, legde Coppola verder uit. Een meltdown van stablecoin zou kunnen overslaan naar de traditionele financiële markten, is ook de bezorgdheid van overheden over de hele wereld. En de overheden pleiten voor strengere regelgeving.

De vragen die hierbij gesteld kunnen worden, zijn onder meer, hoe ernstig is het risico van stablecoins. En wat de mogelijke scenario’s zijn na een grote instorting van stablecoin? En wat kan er gedaan worden om het risico te verkleinen? Cointelegraph geeft antwoord op de vragen op zijn YouTube kanaal.

Het bericht Videoverslag van Cointelegraph over stablecoin-crisis, is het een enorm risico of FUD? verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Crypto Biz: Kraken offers stock trading as exchanges adapt to changing regulations

Cryptocurrency exchanges are adopting alternative strategies to conduct business in the face of tighter crypto regulatory environments worldwide. Signs are everywhere. Kraken is reportedly moving to offer...

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo