Veterinair ziekenhuis van $ 4 miljoen zal door El Salvador gebouwd worden met winst van Bitcoin-trust

Nayib Bukele, de Salvadoraanse president, heeft plannen aangekondigd voor de bouw van een nieuw veterinair ziekenhuis in de lokale hoofdstad San Salvador. In de aankondiging gaf Bukele aan dat een deel van de $ 4 miljoen aan winst die het land heeft vergaard uit zijn Bitcoin (BTC)-holdings bij de bouw geïnvesteerd zal worden.

De Salvadoraanse president onthulde zondag op Twitter dat de Bitcoin-trust van El Salvador, die door de staat beheerd wordt, nu $ 4 miljoen aan winst bevat, verkregen uit de recente Bitcoin-omarming. Een deel van het geld zal worden geïnvesteerd in de bouw van een veterinair ziekenhuis met vier operatiekamers, vier spoedeisende hulpklinieken, 19 kantoren en een revalidatieruimte, kondigde Bukele aan.

Hij zei dat ze besloten hebben een deel van dat geld te investeren in een veterinair ziekenhuis voor hun harige vrienden. Het streven van de faciliteit is om 64 operaties uit te voeren, te reageren op 128 noodgevallen en bijna 400 algemene afspraken per dag te verzorgen voegde Bukele eraan toe. Hij deelde hierbij op sociale media, een door de computer gemaakt model van het ziekenhuis.

Op Twitter werd er met gemengde reacties op het nieuws gereageerd. Veel Salvadoranen stelden hierbij alternatieve toepassingen voor, voor de cryptowinsten van het land. Twitter-gebruiker Norma De Serrano zei dat het beter zou zijn om het geld te investeren in het verbeteren van de bestaande medische voorzieningen in het hele land, volgens een ruwe vertaling.

Ze benadrukte hierbij dat veel ziekenhuizen en gezondheidsafdelingen verbeterd moeten worden, waarbij veel andere commentatoren soortgelijke zorgen uiten. De regering werd door anderen bekritiseerd voor het niet investeren in de infrastructuur buiten de hoofdstad van het land. Doordat de marktkapitalisatie van Bitcoin kortgeleden, voor het eerst sinds mei, boven de $ 1 biljoen uitbrak, is het nieuws verschenen.

BTC steeg hierbij de afgelopen week bijna 20% van $ 47.000 naar meer dan $ 55.000.

Het bericht Veterinair ziekenhuis van $ 4 miljoen zal door El Salvador gebouwd worden met winst van Bitcoin-trust verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Memeinator Announced: Taking on the Meme Coin Market With a $1 Billion Vision

London, United Kingdom, September 29th, 2023, Chainwire Having already raised $500K in less than 48 hours, Memeinator has already stormed through to stage 3 of its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo