Verkoop aandelentokens met onmiddellijke ingang gestopt door Binance

Een relatief recent aanbod van Binance, namelijk de zeer populaire aandelentokens, worden onmiddellijk afgebouwd. De beurs heeft aangekondigd dat aandelentokens “met onmiddellijke ingang” niet beschikbaar zijn voor aankoop op Binance.com, in een aankondiging die op vrijdag is gepubliceerd. Vanaf 14 oktober 2021, om 19:55 uur UTC, ondersteunt de beurs helemaal geen aandelentokens meer.

Er is enige tijd voor bestaande houders van tokens om zich aan te passen. Volgens de aankondiging kunnen gebruikers die momenteel stocktokens hebben, deze verkopen of vasthouden de komende 90 dagen. Gebruikers kunnen na 2021-10-14 19:55 (UTC) hun posities niet meer handmatig verkopen of sluiten. Alle aandelentokenposities op Binance.com worden daarna gesloten op 2021-10-15 13:30 (UTC), luidt de aankondiging.

Het is op het moment van schrijven nog niet bevestigd, toch heeft Walter Bloomberg gereageerd in een tweet erop. Bloomberg beweert dat als het waar is, de ontwikkeling zou bevestigen dat de toenemende regeldruk op ‘s werelds grootste cryptocurrency-platform zijn activiteiten hard blijft raken.

Er waren al berichten eind april dat Europese en Britse regelgevers het aanbod van aandelentokens door Binance onder de loep namen voor mogelijke niet-naleving van effectenwetten. De aandelentokens vertegenwoordigen fracties van aandelen in bedrijven zoals Tesla en Coinbase. Eerst gaf de Duitse Federale Financiële Toezichthouder, BaFin, geen commentaar op Binance in het bijzonder.

Toch verklaarde BaFin toen dat eigenlijk het volgende geldt. Als tokens overdraagbaar zijn, verhandelbaar zijn op een cryptobeurs en met economische rechten zoals dividenden of contante verrekeningen uitgerust zijn, de tokens effecten vertegenwoordigen. En de tokens zijn onderworpen aan de verplichting om een prospectus te publiceren, volgens BaFin.

Binance werd al snel expliciet genoemd door de Duitse Federale Financiële Toezichthouder. En BaFin merkte op dat er geen gepubliceerde prospectussen voor de aandelentokens waren. Op het gebied van regelgeving waren de lente en zomer van 2021 moeilijk voor Binance. Meerdere landen ondernemen hierbij actie tegen Binance of onderzoeken naar verluidt zijn activiteiten vanuit verschillende compliance-perspectieven.

De Financial Conduct Authority, in het Verenigd Koninkrijk, heeft de beurs bevolen om in juni alle “gereguleerde activiteiten” in het land stop te zetten. Het Japanse Financial Services Agency beschuldigde Binance diezelfde maand ervan in het land te opereren zonder de juiste registratie. En in de Canadese provincie Ontario brachten nieuwe maatregelen tegen crypto-uitwisselingen de uitwisseling ertoe om al haar activiteiten daar te staken.

Het bericht Verkoop aandelentokens met onmiddellijke ingang gestopt door Binance verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo