Verdediging Bitcoin solide dankzij fonds Jack Dorsey

Het Bitcoin Legal Defense Fund (BLDF) steunt de juridische verdediging van programmeurs van het programma Bitcoin Core. Zij worden namelijk aangeklaagd door Craig Wright en zijn bedrijf Tulip Trading.

Jack Dorsey in verdediging Bitcoin

De non-profitorganisatie BLDF is onder andere opgericht door Jack Dorsey, CEO van Block en oud-directeur van Twitter.

‘Het Bitcoin Legal Defense Fund is opgevoerd om te vechten voor meer dan alleen Bitcoin, we zijn hier om het recht te verdedigen om gratis, open-source software te bouwen zonder angst, Jessica Jonas, Chief Legal Officer bij het Bitcoin Legal Defense Fund.

111 duizend Bitcoin verloren in hack

De aanklacht is het resultaat van een vermeende hack in 2020 waarbij 111.000 Bitcoins verloren zouden zijn gegaan. Craig Wright zegt dat dit zijn Bitcoins zijn (omdat hij naar eigen zeggen Satoshi Nakamoto is) en dat hij ze nu kwijt is.

Hoewel BLDF de claims enigszins lacherig opvat, steunt de organisatie 13 Bitcoin-programmeurs in twee afzonderlijke zaken die zijn gestart door Wright of zijn gelieerde bedrijven.

Volgens Jonas zijn deze zaken aanvallen op fundamentele principes van vrijheid en moeten ze serieus worden genomen en vurig worden verdedigd.

Verdediging Bitcoin ontwikkelaars ingediend

De Bitcoin Core-ontwikkelaars hebben op dezelfde dag dat de aankondiging van het BLDF werd gedaan, hun inhoudelijke verdediging ingediend bij een Britse rechtbank. De zaak, “Tulip Trading Limited v. Bitcoin Association For BSV & Others”, gaat volgens Jonas over de vraag of Bitcoin-ontwikkelaars een fiduciaire plicht hebben jegens Bitcoin-gebruikers.

Wright beweert dat ze een fiduciaire plicht verschuldigd zijn en dat ze verplicht zouden moeten zijn om een ‘achterdeur’ te creëren om hem toegang te geven tot munten die hij beweert te hebben verloren.

Volgens Jonas zou dit de kernfunctie van Bitcoin in gevaar brengen als volledig gedistribueerde open-source software, omdat door het ontwerp geen enkel individu of groep de blockchain met terugwerkende kracht kan wijzigen.

Wat is Bitcoin Core?

Bitcoin Core is een open-source softwareproject dat is ontwikkeld door de Bitcoin-gemeenschap. Het is de officiële referentie-implementatie van Bitcoin en het wordt gebruikt door de meeste Bitcoin-gebruikers, -ontwikkelaars en -bedrijven. Denk hierbij ook aan miners en nodes.

De programmeurs spelen een cruciale rol bij Bitcoin Core, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de software. Zij schrijven de code die de transacties in het Bitcoin-netwerk mogelijk maakt, verbeteren de beveiliging van het netwerk en voegen nieuwe functies en verbeteringen toe.

De Bitcoin Core-ontwikkelaars zijn meestal vrijwilligers die zich inzetten voor de ontwikkeling van de software en de verbetering van het Bitcoin-ecosysteem.

All Dutch and English crypto news!

Je bent nog op tijd, want dit is wanneer Bitcoin echt gaat knallen

Het universum kent veel onbeantwoorde vragen: waar komt het leven vandaan? Waar speelt Xavi Simmons volgend jaar? Ben ik nog op tijd om Bitcoin te...

Is Biden’s controversial Bitcoin mining tax dead or set to rise from the ashes?

Bitcoin (BTC) miners in the United States can breathe a sigh of relief after a proposed tax on crypto mining did not make it into...

Crypto analyse: Bitcoin maakt eerste rode candle van het jaar en vervolgt weg naar beneden

Drie dagen geleden is de maandelijkse candle van Bitcoin gesloten. In deze analyse werpen we een blik op het effect van deze candle op het...

Weekendcolumn: Hoe overtuig je de massa van Bitcoin?

Wat is de beste manier om de massa te overtuigen? Om duidelijk te maken wat voor een impact Bitcoin zal gaan maken! Deze vraag houdt...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo