Vandaag grote update Ethereum, dit moet je weten

Belangrijke dag voor Ethereum vandaag. Op blok 12.965.000 wordt hard fork London uitgevoerd, in deze update worden vijf verbetervoorstellen meegenomen. Deze worden EIP genoemd, wat staat voor Ethereum Improvement Proposal. De volgende pakketten worden meegenomen:

EIP-1559: Wijziging tariefmarkt voor ETH 1.0-keten
EIP-3198: BASEFEE-opcode
EIP-3529: Vermindering van restituties
EIP-3541: Weiger nieuwe contracten die beginnen met de 0xEF-byte
EIP-3554: Moeilijkheidsgraad bomvertraging tot 1 december 2021

Hoe laat en wanneer kan je upgrade verwachten?

Er zijn een paar eenvoudige manieren om te checken wanneer London daadwerkelijk wordt uitgerold. Je kunt de nieuwe blokken op de blockchain volgen, er is afgesproken dat de hard fork wordt geactiveerd op bloknummer 12.965.000, volgens Ethereum.org. Op het moment dat deze zin werd geschreven, heeft Ethereum zojuist zijn 12.963.716e blok toegevoegd, dus nog minder dan tweeduizend blokken te gaan.

Tenzij je horloge blokken weergeeft, in plaats van de gebruikelijke uren, minuten en seconden, is dit wellicht geen handige manier om de livegang te volgen. Gelukkig zijn er ook timers, en op dit moment wordt volgens de meeste websites 14:45 verwacht. Maar gezien bloktijden zich niet precies laten timen, kan de echte lanceertijd afwijken.

Waar moet je op letten?

Er worden een vijftal verbeteringen meegenomen, maar de belangrijkste is EIP-1559. Iedereen kijkt vooral uit naar EIP-1559, want deze wijziging zal het berekeningsmechanisme van transactiekosten op Ethereum veranderen. En met veranderen bedoelen we goedkoper maken. Ofja, dat ligt aan jezelf, het is in ieder geval beter voorspelbaar hoe hoog of laag de transactiekosten zijn, en daar kan je je voordeel uit halen.

ConsenSys, een leverancier van software voor Ethereum, zegt dat EIP-1559 wat dat betreft niet zaligmakend is: ‘Dit is niet de bedoeling van het EIP. Als neveneffect van een meer voorspelbare basisvergoeding, kan EIP-1559 leiden tot enige verlaging van de transactiekosten als we aannemen dat de voorspelbaarheid van de vergoeding betekent dat gebruikers minder vaak te veel voor gas betalen.’

Dat klinkt lastig, maar waar het op neer komt is dat het nu moeilijk is om te bepalen hoeveel je voor een transactie moet betalen, totdat je de transactie werkelijk klaar zet. EIP-1559 zal het huidige vergoedingsveilingmechanisme veranderen door te werken met vaste transactievergoedingen. Het is dan aan jezelf of je extra wil betalen aan miners zodat jouw transactie eerder aan de beurt is.

De manier waarop het nu werkt, is dat hoe hoger de transactievergoeding die iemand meegeeft in een transactie, hoe groter de kans is dat de transactie snel in een blok wordt opgenomen. Maar de bedenkers van EIP-1559 beweren dat dit inefficiënt is en hebben daarom een ​​manier voorgesteld om blokgroottes aan te passen aan hoe druk het is op het netwerk. Dit wordt het basistarief en deze stijgt of daalt op basis van de bestaande vraag. De aanpassing van de blokgrootte zorgt voor meer transacties op een bepaald moment.

De aanname is dat deze stap de transactiekosten met 90% zou kunnen verlagen. Hoewel voorstel EIP-1559 is ontworpen om de transactiekosten te helpen verlagen, wordt het ontwerp ook wel ‘Ethereum’s schaarste-motor’ genoemd.

To many, the burn is intrinsically linked to EIP-1559, but the relationship is more nuanced. EIP-1559 today has two properties:

1) It captures economic value created by the use of the network
2) It removes this value from the supply

— barnabe.eth (@barnabemonnot) August 5, 2021

Motor tot schaarste

Dat komt omdat de basistransactiekosten die een gebruiker betaalt om transacties uit te voeren niet volledig meer naar de miner gaan. In plaats daarvan worden ze ‘verbrand’ wat betekent dat ze uit de roulatie worden gehaald. Hierdoor daalt het aantal beschikbare ethers.

Logischerwijs zijn miners hier niet al te blij mee. Gebruikers en de markt daarentegen, die zijn enthousiast. Want doordat er minder Ethers in omloop zijn, wordt het aanbod kleiner. En verwacht wordt dat de koers van Ethereum daarom stijgt. Dit zou je kunnen vergelijken met de halving bij bitcoin, deze vindt elke vier jaar plaats. De hoeveelheid nieuwe BTC die in omloop komt wordt effectief verminderd, waardoor prijsstijgingen ontstaan. Niet voor niets dat één marktcyclus vier jaar duurt.

Je zou kunnen stellen dat bitcoin miners hier ook niet vrolijk van worden, maar jaar na jaar stijgt de beschikbare rekenkracht, ondanks dat de inkomsten halveren.

 

The post Vandaag grote update Ethereum, dit moet je weten appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Google Cloud is now a validator on the Polygon network

Polygon Labs announced on Sep. 29 that Google Cloud has joined the Polygon PoS network as a validator.  Google Cloud joins more than 100 other validators...

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo