Twitter kondigt ‘edit’-knop aan, maar dit kan leiden tot crypto scams

Twitter kondigde aan dat het bezig is met een ‘edit’-knop. Hiermee kan je tweets tot 30 minuten na het plaatsen nog veranderen. Voor veel mensen met dikke vingers is dit een uitkomst, maar er blijken ook grote nadelen aan te zitten.

Edit-knop in de maak

Het social media platform publiceerde vrijdag een blogpost over een nieuwe edit-knop. Hier vertelde Twitter dat deze knop ervoor zorgt dat gebruikers een tweet kunnen aanpassen tot wel 30 minuten na het publiceren. Het bedrijf waarschuwde al meteen over enige verwarring die kan ontstaan in de testfase:

Het idee van een Twitter-edit-knop leeft al langer. Al sinds het begin van Twitter hekelen meerdere mensen zich eraan dat dit zowat het enige platform is waarop je geen berichten kan aanpassen. Heb je iets verkeerds geschreven? Verwijder het dan maar en maak een nieuwe.

Ook Elon Musk leefde met dit eerste-wereldprobleem en verzond een tweet die deze discussie verder aanwakkerde. Daaruit bleek dat bijna 74% behoefte had aan deze knop; genoeg animo zou je denken.

Hoe kan je hiermee hacken?

Toch is er een andere kant aan dit voorstel, aangezien niet alleen slordige mensen zullen profiteren van deze knop. Hackers en scammers krijgen hierdoor een nieuwe manier om mensen op te lichten. Rachel Tobac, een ethisch hacker, vertelde de Washington Post hoe dit dan in zijn werk zou gaan.

“Iemand zal iets tweeten die zegt: ‘Deze twee beroemdheden zijn net begonnen met daten'”, vertelt ze. Dit zou er natuurlijk voor kunnen zorgen dat deze tweet viraal gaat. “Vijftien tot 20 minuten later veranderen ze dat in een crypto-zwendel, een phishing-link, desinformatie over stemmen.” En zo maken ze op een simpele manier misbruik van deze edit.

Zal dit in de praktijk ook zo gaan?

De vraag is alleen hoeveel mensen hier in zouden trappen. Twitter kondigde zelf al aan – in de blogpost – dat ge-editte tweets voorzien worden van een soort geschiedenis. “Bewerkte Tweets verschijnen met een icoon, tijdstempel en label zodat het voor lezers duidelijk is dat de originele Tweet is aangepast. Als je op het label tikt, gaan lezers naar de bewerkingsgeschiedenis van de Tweet, waarin eerdere versies van de Tweet staan”, zo vertelde het bedrijf in haar blog.

Hierdoor zouden mensen al beschermd kunnen worden tegen deze edits, maar niet iedereen is even secuur. Vooral niet de mensen die een edit-knop nodig hebben op Twitter.

All Dutch and English crypto news!

Asset management firm GoldenTree invests $5.2 million in Sushiswap

Asset management giant GoldenTree has taken another leap in the crypto space after investing about $5.2 million in the SushiSwap governance token.   Asset management firm GoldenTree...

Kazakhstan grants Binance permanent license to offer digital asset services

After a build-up of multiple memorandums of understanding (MoU) and an initial "in-principle" approval to operate in Kazakhstan, Binance received a permanent license to operate...

Bitcoin beats out shorts as BTC price attempts to crack $20.5K

Bitcoin (BTC) reclaimed and held $20,000 into Oct. 6 as the latest rebound punished short speculators. BTC/USD 1-hour candle chart (Bitstamp). Source: TradingView Bitcoin preserves "important" $19,600...

Bitcoin can solve the DeFi onboarding crisis, argues exec

As the decentralized finance (DeFi) space remains plagued with hacks, people have become less interested in jumping in and engaging with DeFi. But according to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo