Twitter- en YouTube account van Britse leger gehackt door crypto fanatiekelingen

Het twitteraccount van het Britse leger zag er eventjes helemaal anders uit. Er stond namelijk geen ‘British Army’ meer, maar ‘BAPESCLAN’, en de profielfoto werd aangepast naar iets wat lijkt op een pop. Daarnaast was ook het YouTube account van het leger gehackt.

BAPESCLAN

Het is op dit moment nog niet zeker wie deze accounts heeft gehackt, maar de hacker was overduidelijk een crypto fanaat. Op het twitteraccount van het leger werd BAPESCLAN gepromoot; een metaverse-investeringsproject. Dit zag er als volgt uit:

Deze twitteraar had door dat het account gehackt was en maakte een screenshot. Deze ziet er precies hetzelfde uit als het twitteraccount van de ‘echte’ @bapesclan, zoals te zien in de afbeelding hieronder. Zelfs de header en de biografie van het account werden overgenomen.

Het motief is nog onduidelijk, maar het lijkt logisch dat de hacker fan is van deze ‘metavestor’. Over de YouTube hack is minder bekend, maar het ministerie van Defensie beaamt dat deze hack wel heeft plaatsgevonden.

Volgens het crypto-nieuwsplatform Cryptoslate had de hacker de naam veranderd in Ark Invest (een investeringsbeheerbedrijf). De hacker plaatste vervolgens een video waarin Elon Musk over crypto sprak.

Britse leger biedt excuses aan

Ondanks dat sommige mensen wel konden lachen om deze actie, bleef het Britse leger bloedserieus. “Excuses voor de tijdelijke onderbreking van onze feed. We zullen een volledig onderzoek instellen en lering trekken uit dit incident. Bedankt voor het volgen van ons en de normale service zal nu worden hervat”, zo tweette het leger.

Het ministerie van Defensie werd hierdoor ook genoodzaakt om transparant zijn over deze hack. “De inbreuk op de Twitter- en YouTube-accounts van het leger die eerder vandaag plaatsvond, is opgelost en er wordt een onderzoek ingesteld.”

“Het leger neemt informatiebeveiliging uiterst serieus en totdat het onderzoek is afgerond, zou het ongepast zijn om verder commentaar te geven”, aldus de tweet. Wellicht dat we dus snel meer horen van het Britse ministerie van defensie.

All Dutch and English crypto news!

Brazil brokerage giant with 3.6M clients launches BTC and ETH trading

Brazilian brokerage giant XP Inc has officially launched its crypto trading platform 'XTAGE' in Brazil, bringing a potential 3.6 million users to the crypto markets.  The...

Bitrue introduces ETH PoW token ahead of Merge upgrade

Bitrue, the leading cryptocurrency exchange based in Singapore, is providing its users with an Ethereum Proof of Work token in advance of the Merge upgrade,...

Expansion of short-term BTC holders suggests ‘final flush’ of sellers

A recent spike in short-term BTC holders could signal a "final flush" of sellers, meaning the capitulation events have played out, leaving the market ready...

Crypto exchange Binance obtains preliminary approval to operate in Kazakhstan

Binance, the world's leading cryptocurrency exchange, has won another battle in its quest for global dominance.    The cryptocurrency exchange announced via a blog post on Monday, August...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo