Totale cryptomarktwaarde breekt voor het eerst sinds mei $ 1,9 biljoen

Met een totale marktkapitalisatie van bijna $ 2 biljoen, heeft de markt voor cryptocurrency begin augustus een solide bullish trend voortgezet. De totale cryptomarktkapitalisatie brak maandag door de grens van $ 1,9 biljoen. Hiermee werd dit niveau sinds 18 mei voor het eerst geretoucheerd, volgens gegevens van cryptodata-aggregator CoinGecko.

Met een marktwaarde van bijna $ 700 miljard noteerden de cryptocurrency-markten een opmerkelijke stijging, vanaf 19 juli. Echter, vergeleken met het hoogste punt ooit van $ 2,5 biljoen op 11 mei staat de markt nog steeds met ongeveer $ 700 miljard onder dat niveau. In termen van marktkapitalisatie hebben grote cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) hun niveaus van midden mei opnieuw getest. Dit staat in lijn met de sterke hersteltrend.

Voor het eerst sinds 16 mei steeg de marktwaarde van Bitcoin volgens CoinGecko en bereikte maandag meer dan $ 860 miljard. Bitcoin heeft een grote uitverkoop ervaren, waarbij de marktkapitalisatie op 20 juli daalde tot $ 560 miljard. Nadat het eerder dit jaar doorgebroken was als een activa van $ 1 biljoen.  De marktwaarde van BTC is met meer dan 53% gestegen, toen de prijs van Bitcoin weer boven $ 45.000 steeg.

Met een stijging van bijna 81% van $ 204 miljard op 20 juli tot $ 369 miljard op maandag, heeft de tweede grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, Ether, meer winst geboekt sinds de bearmarkt in juli. Donderdag onderging de cryptocurrency een grote netwerkupgrade. Na de hard fork van Londen steeg de prijs van ETH hierbij met 50%. Tegelijkertijd verwachtten beleggers van de upgrade dat problemen zoals hoge transactiekosten opgelost zullen worden.

In termen van marktkapitalisatie hebben sommige grote cryptocurrencies een herschikking van de rangorde ervaren, te midden van een hernieuwde bull-cryptomarkt. Donderdag viel Binance USD (BUSD) uit de lijst van de top 10 meest gewaardeerde cryptocurrencies, verslagen door UNI, governance-token van Uniswap. Na Tether (USDT) en USD Coin (USDC), is BUSD de derde grootste stablecoin qua marktwaarde.

Met een marktkapitalisatie van $ 12 miljard is BUSD, op het moment van schrijven, de 11e grootste cryptocurrency. Nadat Elon Musk, CEO van Tesla, bekendmaakte dat zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX op 22 juli eigenaar is van Bitcoin, kwam de laatste groei op cryptomarkten, zoals eerder gemeld. Tesla wil cryptobetalingen voor autoaankopen hervatten, volgens de CEO.

Dit vanwege de aanzienlijke daling, die te merken is, in het percentage niet-hernieuwbare energie dat wordt gebruikt voor Bitcoin-mining. Als een belangrijke oorzaak voor de prijscrash van Bitcoin in mei, wordt de eerdere beslissing van Musk om BTC-betalingen bij Tesla stop te zetten, aangemerkt. Dit besluit nam de CEO vanwege het hoge energieverbruik van de valuta.

Het bericht Totale cryptomarktwaarde breekt voor het eerst sinds mei $ 1,9 biljoen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Kresus teams up with Collectibles.com as preferred crypto wallet partner

Collectibles.com is gearing up for its much-anticipated launch. Collectibles.com is a Web3 collectibles marketplace that allows collectors to buy, sell, and trade assets. Kresus Collectibles.com partnership makes...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo