Tinder stopt met metaverse en cryptocurrency

Heel even was er interesse, maar Tinder heeft inmiddels naar links geswipet. Moederbedrijf Match heeft besloten te stoppen met de ontwikkeling van een eigen metaverse en een eigen cryptocurrency.

Geen Tinderverse

Aan de ene kant klinkt het wel interessant om de liefde van je leven/avond te vinden in een volledig digitale 3D-wereld, maar aan de kant zit je ook maar gewoon op de plee tijd te doden. En dan kost een duimbeweging al moeite genoeg.

Er zijn genoeg relaties tot leven gekomen op Tinder, en er zijn ook een boel stellen die elkaar hebben leren kennen via 3D-werelden. Denk bijvoorbeeld aan koppels uit de MMORPG World of Warcraft. Combineer die twee en een Tinderverse klinkt zo gek nog niet, maar het mocht niet zo zijn.

Tinder investeerde miljarden

Tinder’s moederbedrijf Match Group heeft uiteindelijk de stekker getrokken uit het idee van Metaverse-dating. Puur kijkend naar de kosten, moeite en tijd is dit zonde. Match Group zat spreekwoordelijk al op date 10 en had hoop op een goede afloop. Ze kochten namelijk Hyperconnect voor een flink bedrag.

Match betaalde meer dan 1,5 miljard euro voor het in Seoul gevestigde bedrijf. Het idee was dat Hyperconnect een brug kon slaan tussen Tinder en de Metaverse. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakte naam met VR, AI en AR. Ze blijven hun technologie aanpassen voor de verschillende bedrijven van Match, maar je hoeft binnenkort geen Tinderverse te verwachten.

Daten in metaverse uitgesteld

Topmannen van Match en Tinder Gary Swidler (echt waar) en Bernard Kim schrijven in het kwartaalverslag:

“Ik geloof dat een metaverse datingervaring belangrijk is om de volgende generatie vast te leggen:
gebruikers en Hyperconnect innoveert op dit gebied. Echter, gezien de onzekerheid over de ultieme contouren van de metaverse en wat wel of niet zal werken, evenals de meer uitdagende werkomgeving, zullen we op dit moment niet zwaar investeren in metaverse. We zullen deze ruimte zorgvuldig blijven evalueren, en we zullen overwegen om op het juiste moment verder te gaan wanneer we meer duidelijkheid hebben over de algehele kans en het gevoel hebben dat we een service hebben die goed gepositioneerd is om te slagen.”

Ook geen Tinder Coins

Op de achtergrond was Tinder ook bezig met een eigen cryptocurrency genaamd Tinder Coins. Bernard Kim schrijft dat crypto het bedrijf niet verder gaat helpen. Althans, op dit moment. Grote kans dat de volgende bullrun de cryptoballon weer van stal wordt gehaald.

“Na het zien van gemengde resultaten van het testen van Tinder Coins, hebben we besloten een stap terug te doen en dat initiatief opnieuw te onderzoeken, zodat het effectiever kan bijdragen aan de inkomsten van Tinder. We zijn ook van plan meer na te denken over virtuele goederen om ervoor te zorgen dat ze een echte drijfveer kunnen zijn voor de volgende groeifase van Tinder en ons helpen de onaangeboorde power users op het platform te ontsluiten.”

Ambitieuze aankoop

Match kocht Hyperconnect in juli 2021, in het midden van de bullrun. Alles draaide om web3, metaverse en NFT’s. Shar Dubey, voormalig CEO van Match Group zei destijds:

“De toekomstgerichte technologie van Hyperconnect heeft voor de volgende generatie al nieuwe manieren ontwikkeld om vrienden te maken en nieuwe mensen aan te spreken, ongeacht grenzen en taalbarrières. Ons directe doel is om de groei van Hyperconnect te versnellen en tegelijkertijd hun technologie in ons portfolio te implementeren en ervoor te zorgen dat mensen over de hele wereld toegang hebben tot de beste producten om nieuwe mensen te ontmoeten en plezierige verbindingen te creëren.”

All Dutch and English crypto news!

UNCTAD takes aim at crypto in developing world in a series of critical policy briefs

The United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) released a policy brief Wednesday on cryptocurrency. It is the third brief in a row the...

Robinhood to face class action lawsuit from meme stock debacle: Report

Cryptocurrency and stock trading platform Robinhood will allegedly face allegations of market manipulation as part of a class-action lawsuit brought by investors in "meme stocks"...

Cardano price: Analyst explains ADA price outlook over coming weeks

Cardano (ADA) is trading near $0.53, just about in the green on Thursday evening as the crypto market looks to hold onto yesterday's gains. The ADA/USD...

Maven 11 launches $30M lending pool on Maple as borrowers turn to DeFi

Netherlands-based crypto investment firm Maven 11 has launched its third lending pool on Maple Finance, giving borrowers access to liquidity amid the bear market. The $30...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo