Tether schakelt over naar Bitcoin: Een nieuwe stap in het beheren van reserves

Tether, het bedrijf achter de bekende stablecoin Tether (USDT), volgt het voorbeeld van MicroStrategy om zijn reserves te beheren. De stablecoin uitgever is van plan om zijn reserves aan te sterken met Bitcoin en wil zich distantiëren van de Amerikaanse dollar.

In een aankondiging op 17 mei onthulde Tether dat het een gedeelte van de winsten op een maandelijkse basis in Bitcoin gaat investeren. Het bedrijf zei dat het “regelmatig tot 15% van zijn gerealiseerde operationele winst zal toewijzen aan de aankoop van Bitcoin.”

“Bitcoin was een voor de hand liggende keuze”

De aankondiging komt ongeveer een week na het kwartaalverslag van het bedrijf, waarin de uitgever van de stablecoin een nettowinst van 1,5 miljard dollar rapporteerde.

Volgens een verklaring van het bedrijf zal Tether al zijn Bitcoin in eigen beheer houden. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 had het 1,5 miljard dollar aan Bitcoin in bezit, wat ongeveer 2% van zijn totale reserves vertegenwoordigt. 85% van de reserves bestond uit contanten, “equivalenten van contanten” en andere kortlopende deposito’s, voornamelijk schatkistpapier.

Tether beweerde dat BTC een voor de hand liggende keuze was, aangezien de nummer één cryptocurrency heeft bewezen een opslag van waarde te zijn op de lange termijn. Tether verwees naar de enorme prijsstijging van Bitcoin in de afgelopen 10 jaar en zijn veerkracht tegenover traditionele financiële mislukkingen als redenen voor deze beslissing.

Het vertrouwen in de Amerikaanse dollar neemt af

Paolo Ardoino, de chief technology officer van Tether, zei in een verklaring dat de eerste en grootste cryptocurrency ter wereld wordt ondersteund door zijn potentie als beleggingsmiddel. Hij voegde eraan toe dat de beperkte voorraad, gedecentraliseerde aard en brede acceptatie van Bitcoin het tot een “favoriete keuze voor zowel institutionele als particuliere beleggers” hebben gemaakt.

MicroStrategy heeft een vergelijkbaar investeringsplan in Bitcoin en vervangt actief de Amerikaanse dollar in zijn reserves door Bitcoin. Hoewel MicroStrategy geen vastgestelde tijdsperiode heeft voor zijn BTC-investering, is Tether van plan dit aan het einde van elke maand te doen.

Deze omschakeling van bedrijven is wellicht een afspiegeling van de afname in het vertrouwen in de Amerikaanse dollar. Het gaat niet goed met veel Amerikaanse banken, de schulden zijn torenhoog en er worden alsmaar meer dollars “bijgeprint”.

Veel mensen zien Bitcoin als een riskantere investering dan de Amerikaanse dollar, maar die mening lijkt steeds minder populair te worden.

All Dutch and English crypto news!

Deal to avoid US debt default nixes proposed 30% crypto mining tax, says Ohio lawmaker

According to Representative Warren Davidson, legislation to address the U.S. debt ceiling blocks “proposed taxes,” including a 30% tax on electricity used by crypto miners.

CoinEx launches BitHK trading platform for Hong Kong users

BitHK will offer spot trading and looks to launch a P2P exchange for Hong Kong users. The exchange will submit an application for registration as a...

Laos government reportedly prioritizes blockchain technology for digital transformation

Laotian Prime Minister Sonexay Siphandone chaired the inaugural Ministerial Conference on Blockchain 4.0 Digital Transformation.

MicroStrategy is better than Coinbase for crypto exposure: Berenberg

Berenberg analysts sees upside in MicroStrategy to $340. They explain their bullish view in a recent research note. Coinbase stock has a "hold" rating only at Berenberg. MicroStrategy...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo