Terra lanceert Luna 2.0 via gratis airdrop, koers levert direct 70% in

Afgelopen zaterdag lanceerde Do Kwon en zijn bedrijf Terra een nieuwe coin. De opvolger van het hopeloos gefaalde Luna heet… ook Luna en de waarde zakte binnen no-time met 70%.

Van bijna 18 euro naar nog geen 4 euro

De oude Luna is omgedoopt tot Luna classic. Hieronder de koers van de nieuwe Luna, de waarde begon op 17,58 euro, maar een paar uur later schatte de markt de waarde in op 3,81 euro. Inmiddels lijkt de weg omhoog gevonden te zijn, vergeleken met precies 24 uur geleden is de waarde met 17% gestegen.

Bron: CoinGecko

Wie ontvangt gratis Luna bij airdrop?

De nieuwe Luna wordt momenteel gratis weggegeven aan eigenaren van de oude Luna-munt (Luna Classic) en aan de eigenaren van TerraUSD (Terra Classic). Laatstgenoemde is de stablecoin die niet zo stabiel bleek te zijn. In de cryptowereld is de term voor het gratis weggeven van nieuwe coins een ‘airdrop’.

In de tweet hieronder zie je wie deze tokens krijgen en wat de verdeelsleutel is.

Verschillende crypto-exchanges zoals ByBit, KuCoin, Bitrue, Huobi en Binance hebben toegezegd de nieuwe token aan te willen bieden aan traders, ondanks alle controverses. Binance liet weten dat de handel eerst in de zogenaamde innovation zone wordt aangeboden en dat de nieuwe Luna waarschijnlijk binnenkort op de reguliere beurs te verhandelen is.

Nieuwe coin, nieuwe blockchain

Bij een nieuwe coin hoort ook een nieuwe blockchain. Luna 2.0 wordt sinds zaterdag dan ook vergezeld door Terra 2.0, een hardfork van de originele blockchain. Do Kwon, de founder van Terra noemt deze nieuwe blockchain overigens niet Terra 2.0 maar Phoenix-1. De naam duidt op de hergeboorte van een mythisch wezen… zucht…

Sinds afgelopen zaterdag produceert Phoenix-1 nieuwe blokken, geheel volgens de voorgestelde tijdlijn van de developers van Terra.

Als je de originele Luna en USDT coins in een eigen wallet bewaart, dan zou je de airdrop al moeten hebben ontvangen. Volgens Kwon hoef je alleen maar in te loggen op het station en de pagina te verversen.

Volop aanwezig op social media

De airdrop van de nieuwe Luna wordt veel besproken op social media. In de afgelopen 24 uur zijn er volgens LunarCrush meer dan 110.000 vermeldingen van Terra 2.0 geweest en meer dan 8.600 berichten over Luna 2.0 per uur.

Er wordt gesproken over dat het een scam is, maar ook de koersactie is een veelgehoord onderwerp. Veel reacties lijken er op te wijzen dat de markt weinig vertrouwen heeft in de nieuwe cryptocurrency.

Bovenstaande reactie is wat dat betreft exemplarisch voor het online sentiment. TajoCrypto zegt dat de enige mensen die verdienen aan Luna 2.0, zijn de mensen die de airdrop hebben ontvangen en meteen hebben verkocht. Daarnaast zegt hij ook dat vooral exchanges hier de vruchten van plukken, omdat zij de transactiekosten binnenharken.

All Dutch and English crypto news!

Central African Republic president launches crypto initiative following Bitcoin adoption

Faustin-Archange Touadéra, president of the Central African Republic, has announced the government will be backing an initiative centered around developing the country's blockchain infrastructure. In a...

‘Crypto is just like the end of the 90s with the internet bubble,’ says Hodl CEO Maurice Mureau

For Maurice Mureau, CEO of crypto investment fund operator Hodl, there's "not a lot left" to invest in anymore. With soaring inflation, bonds are no...

Final Capitulation — 5 reasons why Bitcoin could bottom at $10,000

Bear markets have historically been challenging to navigate for traders and the conventional set of "reliable" indicators that determine good entry points are unable to...

Crypto exchange FTX is looking into acquiring Robinhood: Report

Cryptocurrency derivatives exchange FTX is reportedly eyeing a takeover of Robinhood Markets, the popular trading app that introduced millions of traders to Bitcoin (BTC), Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo