Ted Cruz: ‘links’ haat Bitcoin omdat ze er geen controle over hebben

Ted Cruz, de senator van Texas, is een grote fan van bitcoin. Dit stopt hij niet onder stoelen of banken en hij bezit zelf ook wat satoshi. In een tweet liet hij weten dat ‘links’ bitcoin haat, omdat ze er geen controle over hebben. Daarnaast gebruikt hij de trucker-situatie in Canada als voorbeeld.

Situatie in Canada

Ted Cruz houdt niet van Justin Trudeau, de president van Canada. In een speech op de Conservative Political Action Conference (CPAC) – naar eigen zeggen ‘de grootste en meest invloedrijke bijeenkomst van conservatieven in de wereld’ – zegt Ted Cruz het volgende: “Een van de redenen dat ik zo bullish ben op crypto, is omdat het gedecentraliseerd is.” Hierdoor is het bruggetje naar Canada makkelijk gemaakt.

Bitcoin is decentraal, en daardoor niet te controleren of reguleren door een overheid. Onlangs zijn er trucker-protesten geweest in Canada, die mede-gefinancierd werd door bitcoin-donaties. Dit stootte tegen het zere been van de Canadese overheid, die de bankrekeningen van truckers – en hun supporters – wilden bevriezen. Toen de overheid wilde ingrijpen bij donerende bitcoiners, kwamen ze in aanraking met het decentrale karakter van bitcoin; ze konden geen bitcoin wallets bevriezen.

Justin Trudeau en zijn optreden tegen truckers

In zijn speech benoemde Cruz de naam ‘Justin Trudeau’. Na een korte stilte liet het publiek van zich horen. Ze zijn, net als velen in de bitcoin community, duidelijk geen fan van het optreden van de Canadese president tijdens de trucker-protesten.

Het voorbeeld over Canada om de fondsen van truckers en donateurs te bevriezen, kreeg nog meer negatieve feedback van het publiek. En voordat hij over de ‘linksen’ begint, haalt hij een quote van Nunchuck aan, dat tijdens de protesten gericht was naar de Canadese overheid.

Het antwoord van Nunchuck heeft positieve reacties gekregen vanuit de crypto community. Ze omschrijven precies wat bitcoin zo decentraal maakt en eindigen met een knipoog naar de Canadese overheid. “Wanneer de Canadese dollar waardeloos wordt, zullen we jullie ook helpen”, aldus Nunchuck.

De uithaal naar ‘links’

Ted Cruz beschrijft in zijn tweet dat ‘links’ geen bitcoin wil. Waar dit vandaan komt, blijkt later in zijn speech, waarbij hij China en Elizabeth Warren aanhaalt. “De Chinese overheid en Elizabeth Warren willen jullie beiden in controle hebben. Je fondsen, je spaarrekening, je leven, je kinderen. We moeten de middelen om de burgers te controleren kapot maken.”

De uitspraak over dat links geen bitcoin wil, werd niet gewaardeerd door veel mensen uit de crypto community, die zeggen dat bitcoin niet politiek is. “Laten we proberen om bitcoin niet te veranderen in een soort van Democraat vs Republikein standpunt. Bitcoin en crypto in het algemeen zouden voor alle mensen moeten zijn, ongeacht hun politieke ideologie.”

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bulls aim to flip $30K to support, but derivatives data show traders lack confidence

Bitcoin (BTC) bounced 19% from the $25,400 low on May 12, but has investor confidence in the market been restored? Judging by the ascending channel...

Crypto recap 16 mei: El Salvador, Nigeria en de Bitcoins van Terra (LUNA)

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze...

Top 5 cryptocurrencies to watch this week: BTC, MANA, MKR, ZEC, KCS

Bitcoin (BTC) has been relatively calm during the weekend as crypto traders try to rebuild the markets after the Terra LUNA debacle. With macro factors...

Celsius Network’s crypto mining subsidiary SEC filing suggests plans for IPO

Celsius Mining, the mining subsidiary of crypto lending platform Celsius Network, has filed paperwork with the United States Securities and Exchange Commission, or SEC, suggesting...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo