Studie toont aan dat 11% van de Russen klaar is om in digitale roebels betaald te worden

Een groep van 12 banken doet mee aan het proefprogramma voor de nieuwe digitale munt

Uit een recente studie van HeadHunter onder meer dan 3.000 mensen bleek dat 11% van de Russen bereid is hun salaris in digitale roebels te ontvangen, dat stond gisteren in een artikel van het Russische nieuwsblad Izvestia.

Uit de enquête bleek dat 41% van de burgers nog niet voorbereid is om digitale betalingen van roebels te aanvaarden, terwijl de rest niet zeker was. Degenen die wel klaar waren voor de digitale roebel waren het oneens over welk deel van hun salaris op die manier betaald moet worden, waarbij sommigen bereid waren alles in de nieuwe digitale munt te ontvangen en anderen niet meer dan de helft.

De Centrale Bank zal een proefprogramma voor de digitale roebel uitvoeren met de deelname van 12 banken, die samen de salarisbetalingen van 87% van de populatie voor hun rekening nemen. Daartoe behoren de Rosbank, VTB, Sberbank en TKB bank.

De Centrale Bank wil de ontwikkeling van een prototype voor de digitale roebel in december van dit jaar afronden, waarna het experiment in januari 2022 van start moet gaan. Het testen van de nieuwe munt zal vrijwillig zijn voor de klanten van de banken.

De eerste vice-gouverneur van de Bank van Rusland, Olga Skorobogatova, verklaarde eerder deze maand: “Een digitaal roebelproject heeft tot doel een nieuwe betalingsinfrastructuur te creëren zodat betalingen en overschrijvingen beter beschikbaar zijn en de kosten voor huishoudens en bedrijven lager worden.”

De uitgifte van de digitale munt en diverse andere aspecten zullen in de eerste fase van het proefprogramma worden uitgetest, terwijl het aantal proefdeelnemers en transacties in latere fasen zal worden uitgebreid.

Skorobogatova voegde eraan toe: “Voor het gebruiksgemak moeten we zorgen voor een naadloze migratie tussen de verschillende vormen van de roebel. Daarom is het voor ons van groot belang dat we in alle stadia van het proefproject met de marktdeelnemers samenwerken. Om deze samenwerking te organiseren hebben we snel een eerste proefgroep van banken gevormd, zodat zij voldoende tijd hebben om hun systemen en processen hier technisch en technologisch op voor te bereiden.”

Dingen die nog moeten worden uitgewerkt voordat de digitale munt volledig kan worden ingevoerd, zijn onder meer de berekening van de kosten van de invoering en het kijken naar het mogelijke effect op de rentegroei van leningen, dat te maken krijgt met uitstroom van liquiditeit uit commerciële kredietverleners.

De digitale roebel kan ook verschillende voordelen bieden, zoals lagere kosten, het vergemakkelijken van offline digitale betaaldiensten, het gebruik smart contracts en het voorkomen van de verkoop van tabak en alcohol aan minderjarigen.

The post Studie toont aan dat 11% van de Russen klaar is om in digitale roebels betaald te worden appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Crypto Biz: Kraken offers stock trading as exchanges adapt to changing regulations

Cryptocurrency exchanges are adopting alternative strategies to conduct business in the face of tighter crypto regulatory environments worldwide. Signs are everywhere. Kraken is reportedly moving to offer...

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo