Stellar leeft! Een update over MoneyGram en smart contracts

Afgelopen week steeg de koers van XLM ogenschijnlijk uit het niets, maar er was wel wat aan de hand. Een is een gerucht (misschien nu al bevestigd/ontkracht), en de ander goed nieuws over de ontwikkeling van Stellar Lumens.

Overname MoneyGram

De koersstijging van Stellar kan te wijten zijn aan nieuws rond de Stellar Development Foundation. Woensdag vertelden anonieme bronnen aan Bloomberg dat de groep achter Stellar interesse toont in een overname van MoneyGram International Inc.

De Stellar Development Foundation maakt deel uit van het Stellar Network, de non-profitorganisatie achter het Stellar Lumens-token. Het doel van de organisatie is om snelle, goedkope grensoverschrijdende betalingen en overmakingen met XLM mogelijk te maken. Stellar werkt naar verluidt samen met private equity firma Advent International aan de overname. Er is echter nog geen definitief besluit genomen.

Ripple was eerder

Het Stellar-overnamegerucht is niet de eerste betrokkenheid van MoneyGram bij cryptocurrency’s. In 2019 werkte het bedrijf samen met Stellar-concurrent Ripple om internationale betalingsdiensten aan te bieden met behulp van Ripple’s native token XRP. Vanwege de aanhoudende problemen met de regelgeving van Ripple met de SEC, heeft MoneyGram eerder dit jaar officieel de samenwerking met het bedrijf beëindigd.

Wat is Venus?

Volgens een blogpost van de ontwikkelaars gaat Stellar Network een nieuw type smart contract implementeren. Het voorgestelde ontwerp maakt gebruik van Turing Signing Servers of turrets. Ontwikkelaars kunnen smart contracts uploaden naar een turret; deze turret kan dan een sleutelpaar maken dat geldig is voor het ondertekenen van transacties met dit smart contract.

Vervolgens wordt de transactie ondertekend door andere turrets zodat de blockchain deze als geldig beschouwt. Ten slotte kunnen gebruikers smart contracts uitvoeren voor alle torentjes totdat de transactie voldoende is ondertekend.

New on the Community Blog: Our friends at @script3official wrote about Project Venus, which is exploring short-term forward contract capabilities on the Stellar network. https://t.co/5ujGtYIpWO

— Stellar (@StellarOrg) July 20, 2021

Project Venus is gericht op het bouwen van een veilig en betrouwbaar netwerk van servers en op het implementeren van kortetermijncontractmogelijkheden voor de blockchain van Stellar.

Turrets en DeFi

Als we de blog van Stellar moeten geloven, zorgt dit ervoor dat er veel minder transacties verwerkt hoeven te worden. Veel data wordt namelijk buiten de blockchain verwerkt. Stellar schrijft dat op deze manier het uitvoeren van smart contracts op turrets is veel efficiënter is dan op Ethereum.

Op Ethereum (en eigenlijk alle blockchains die draaien op Ethereum Virtual Machine) worden smart contracts uitgevoerd via de volledige virtuele machine van de blockchain. Volgens de blog zorgt Venus ervoor dat DeFi-mogelijkheden via deze turrets verlopen. En dat zou het volledig ecosysteem van Stellar volledig op zijn kop zetten.

The post Stellar leeft! Een update over MoneyGram en smart contracts appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Kresus teams up with Collectibles.com as preferred crypto wallet partner

Collectibles.com is gearing up for its much-anticipated launch. Collectibles.com is a Web3 collectibles marketplace that allows collectors to buy, sell, and trade assets. Kresus Collectibles.com partnership makes...

ApeCoin stijgt 11%, wat is dit voor een gekke cryptocurrency?

Geef een aap een gouden ring… en hij maakt er ApeCoin van. Deze crypto is vandaag met 10% gestegen, dus tijd om naar deze coin...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo