Solana all time high, breekt door 200 dollar en haalt XRP in

Solana is de best presterende munt van 2021, en is sinds het begin van het jaar met 13.750% gestegen. Op 1 januari werd de munt verhandeld voor 1,44 euro, SOL is op het moment van schrijven 176,52 euro waard. Dat betekent dat SOL weer een nieuwe all time high heeft gehaald en in de psychologische grens van 200 dollar door is.

Solana bijna parabolisch

Bron: Coincodex

Nu het weekend nadert, hopen traders dat de bearish periode van de afgelopen dagen snel achter ons gelaten kan worden. In slechts één dag verloor de hele cryptocurrency-markt meer dan 11% van zijn totale waarde, en de belangrijkste munten in het ecosysteem hebben flink moeten bloeden.

Als we naar de grafiek hierboven kijken, overtreft de prijs van Solana alle verwachtingen. De stijging is bijna parabolisch en met steeds grotere wekelijkse candles sinds begin augustus.

Solana haalt XRP en Doge in

Solana blijft de aandacht en portemonnee van investeerders trekken. Dat bleek genoeg te zijn voor SOL, het token van Solana, om XRP in te halen in de cryptocurrency-ranglijst en voor de eerste keer de #6-plek op de lijst te claimen.

Bron: Coingecko

Vorige week kon Solana Dogecoin inhalen in de top 10, wat natuurlijk een grote mijlpaal is voor zo’n jong project. XRP stond lange tijd in de top 3, maar is tijdens de bullrun van dit jaar ingehaald door verschillende coins. Dat Solana zo’n populaire munt als XRP weet in te halen, weerspiegelt het optimisme van speculanten en investeerders die vertrouwen hebben in een aanhoudende waardering van de token.

NFT’s helpen Solana

Maar de stijging toont ook de uitstekende fundamenten van de blockchain. Het wint momenteel aan populariteit onder veel dApp-ontwikkelaars vanwege de hoge efficiëntie en schaalbaarheid. NFT-collecties zoals Degenerate Ape Academy kozen de blockchain boven grote concurrenten zoals Ethereum.

En vanwege zijn hoge verwerkingskracht en minimale kosten in vergelijking met de concurrentie, kan Solana zomaar eens een gooi doen naar de titel van Ethereum Killer.

All Dutch and English crypto news!

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo